Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Laporta i el departament legal del Barça veuen recorregut en la denúncia per repetir el Clàssic

El club centra la mirada en un precedent de la lliga belga. La Federació del país va ordenar repetir un partit per un error del VAR, però mesos més tard un tribunal esportiu va revocar la decisió. Tot i que no es repetirà, el Barça creu que el precedent és vàlid

Laporta i el departament legal del Barça veuen recorregut en la denúncia per repetir el Clàssic

Laporta i el departament legal del Barça veuen recorregut en la denúncia per repetir el Clàssic

01:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713872286700/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Joan Laporta tenia clar, després del partit del diumenge passat al Santiago Bernabéu, que el Barça havia de fer algun moviment per denunciar el gol no concedit a Lamine Yamal en la primera part del Clàssic. El president va arribar dilluns amb la idea d'assenyalar públicament el presumpte error arbitral i mostrar la indignació d'un club que es considera trepitjat no només per l'arbitratge del partit davant el Real Madrid, sino per les decisions preses pels col·legiats durant tot el campionat de Lliga. "Mostren aquesta distància de punts que hi ha al capdavant de la Lliga", va dir Laporta en un vídeo emès a les xarxes del Barça.

Però com es va decidir actuar? Laporta ho volia fer, encoratjat també per persones de la seva màxima confiança. De la mà de Pere Lluís Mellado, responsable del departament legal del club, es va decidir denunciar públicament els fets i confeccionar una estratègia per tal d'actuar i emprendre diverses accions. La primera, demanar al Comitè Tècnic d'Àrbitres les imatges i els àudios de la jugada del gol no concedit a Lamine Yamal. En segona instància, si es demostrés en alguna imatge que la pilota entra completament dins la porteria, el club demanaria repetir el partit. Segons ha pogut saber el 'Que t'hi Jugues', ni el CTA ni la RFEF atendran la petició del Barça, que haurà d'anar a la seu del Comitè si vol accedir als vídeos.

Havent-ho estudiat, el Barça hi veu recorregut i centra la mirada en un precedent de la lliga belga d'aquesta mateixa temporada. Es tracta d'un Anderlecht-Genk que va acabar amb victòria local per 2-1, però en el qual es va aixecar una enorme polseguera per un gol mal anul·lat (i no corregit pel VAR) al conjunt visitant. El Genk va demanar la repetició del partit i el Consell Disciplinari de la Federació Belga li va donar la raó. Això sí, mesos més tard, aquest mateix març, el tribunal d'arbitratge esportiu de Bèlgica (el que aquí seria el TAD) va acceptar el recurs de l'Anderlecht i va revocar la decisió. El partit, finalment, no es repetirà.

Tot i la decisió del tribunal belga, el Barça encara hi veu opcions i les esgotarà totes, sobretot per la via legal ordinària.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00