Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Oriol Junqueras: “Haurem de negociar amb algú que en moltes ocasions ha sigut irresponsable”

El president d’ERC replica Puigdemont: “la unitat es practica aprovant pressupostos i no abandonant el govern”

Entrevista a Oriol Junqueras a l'Aquí Catalunya

44:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713771502531/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

“El 12M no hauria de ser una baralla per veure si hi ha un empat o una victòria”. Són les paraules del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, responent a Carles Puigdemont, qui assegura que “li tocarà refer la unitat”. Declaracions de Junqueras al programa ‘Aquí Catalunya’, de Ser Catalunya, qui també ha retret al candidat de Junts que no vulgui seure a fer cap debat amb Pere Aragonès.

Batalla independentista

El líder dels republicans critica a Puigdemont per haver decidit abandonar el govern i votar en contra dels pressupostos i que, al mateix temps, estigui exigint unitat entre independentistes. Per això, Junqueras demana que rectifiqui “ja que la unitat es practica”. Els republicans creuen que les eleccions del 12 de maig no van d’empats ni de victòries, i demanen tenir una actitud més constructiva i més amable. Creu Junqueras que “no cal cridar ni estar enfadat”, tot i ser conscient que aquestes eleccions generen “molt de soroll”.

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y el vicepresidente y conseller de Economía y Hacienda, Oriol Junqueras / Andreu Dalmau

Pactes postelectorals

Oriol Junqueras es resisteix a dir qui serà el seu soci prioritari, tot i que assegura que “Esquerra haurà de negociar amb algú que en moltes ocasions ha sigut irresponsable”. Diu el president dels republicans que “la seva prioritat és Catalunya” i que, per tant, la primera trucada postelectoral s’haurà de fer als polítics, però també als sindicats i la taula del tercer sector.

Assegura Junqueras que ells “governaran al servei de Catalunya” i que ho volen fer amb aquells que “vulguin pressupostos i vulguin votar un referèndum”.

Reforma del finançament

“La proposta sobre finançament que planteja el PSC em sembla inútil”, assegura Junqueras. Diu el president dels republicans que “el consorci que plantegen els socialistes no serviria de res, que és una mala solució”, i prova d’això, afegeix, és l’experiència de Ximo Puig “qui va veure com el seu partit li va impedir tenir les eines que necessitava”. Els republicans exigeixen un finançament junts i asseguren que l’ordinalitat que prometen els socialistes no és el que la gent es mereix.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00