Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

El millor moment professional d'Àlex Brendemühl

L'actor participa a les sèries 'Reina Roja' i 'Mary&George', ha estrenat 'Hate Songs' als cinemes i ha presentat 'L'escanyapobres' al BCN Film Fest

ENTREVISTA. Àlex Brendemühl

ENTREVISTA. Àlex Brendemühl

19:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713614090827/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Barcelona

L'actor Àlex Brendemühl està en un gran moment professional; actualment el podem veure a les sèries 'Reina Roja' -Prime Video-, que està sent un èxit mundial, i 'Mary&George' -SkyShowtime-, protagonitzada per Julianne Moore. A més, ha estrenat als cinemes la pel·lícula 'Hate Songs' -on interpreta a un tècnic de so belga que reuneix en una ràdio ruandesa a una membre de l'ètnia Utu i a una de l'ètnia Tutsi per parlar del genocidi que es va cometre als anys noranta al país africà- i ha presentat 'L'escanyapobres' al Bcn Film Fest; una pel·lícula inspirada en la clàssica novel·la del segle XIX escrita per Narcís Oller, dirigida per Ibai Abad, en la qual l'Àlex dona vida a l'Oleguer, l'Escanyapobres, un cobrador de deutes que encarna l'avarícia i l'obsessió pels diners.

L'escanyapobres, un personatge amb la veu escanyada

L'Àlex sempre posa el seu granet de sorra en la creació dels personatges que interpreta. En el cas de l'Oleguer va proposar dotar-lo d'una veu rogallosa i gens melòdica, que el director de la pel·lícula -l'Ibai Abad- li va comprar sense dubtar-ho: "De seguida vam estar d'acord que aquesta veu escanyada era l'adequada per l'Oleguer, ja que és un personatge que no perdona els deutes i va a fons en la seva manera d'ofegar als deutors", diu l'Àlex, que afegeix que l'Escanyapobres és un dolent molt esquemàtic, però, per atribuir-li matisos, el va plantejar com algú que ve d'un passat fosc, que en el fons està buscant la pau, però que està malalt amb els diners: "té quasi un desig sexual amb les monedes".

Un clàssic de la literatura catalana reconvertit en un western nostrat

La novel·la original de Narcís Oller és el punt de partida d'aquesta pel·lícula, que s'ha permès la llicència d'ambientar el poble –inventat- de Pratbell en una estètica western i afegir-hi el personatge de la Sileta –interpretada per Mireia Vilapuig-, que té un gran pes en la història: la Sileta és la pubilla d'una família pagesa endeutada amb l'Escanyapobres. Quan l'Oleguer va a la seva masia a cobrar els deutes i coneix a aquesta jove decidida d'idees molt clares, alguna cosa canvia en ell. Tot i l'amplíssima diferència d'edat que els separa, entre la Sileta i l'Escanyapobres germina una relació especial que barreja el desig, l'obsessió i la gelosia.

Obsessius i introspectius?

La pàgina de la viquipèdia de l'Àlex Brendemühl el defineix com un "actor especialitzat en personatges obsessius i introspectius". Quan li preguntem sobre aquesta qüestió, l'Àlex somriu i diu: "suposo que és veritat que he interpretat uns quants personatges d'aquest estil, però si et fixes en tota la meva trajectòria, veuràs que n'he fet de molt variats". A més, també es mostra satisfet de totes les coses extres que ha après a fer gràcies als personatges que ha encarnat –muntar a cavall, tallar a arbres amb una serra radial o tocar la bateria-, i reconeix que té moltes ganes de treballar en una comèdia i de tornar a pujar a un escenari de teatre.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00