Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Maria Nicolau: "Soc molt conscient que demà passat em podria atropellar un tractor"

L'escriptora i cuinera publica 'Cremo!' després de l'èxit de 'Cuina! o barbàrie'

ENTREVISTA. Maria Nicolau

ENTREVISTA. Maria Nicolau

28:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713612659626/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Barcelona

Hi ha dues coses que la Maria Nicolau no suporta: els transbordaments al metro i la ceba rebullida. Anem a pams. "Els passadissos del metro m'engoixen per l'escaldufamenta, l'aire respirat 300 mil vegades i aquelles reixetes de ventilació fosques que hi ha a banda i banda, que dius: aquí hi ha un bàlrog que s'espera a dintre!", diu la cuinera al 'Tot és comèdia'. I pel que fa a la ceba, "deu ser un trauma d'infància. A cole teníem una professora que era una espècie de bulldog francès de dos metres d'alçada que ens deia "petit i ràpid, petit i ràpid", i érem 200 nens a un menjador-búnker on tots havíem de menjar a la mateixa velocitat les mateixes quantitats. Si, pel que fos, vomitaves et portaven un plat nou net. Allò era un suplici i li vaig agafar una repugnància molt extrema a la ceba".

Memòries

Anècdotes d'aquesta mena les trobem a 'Cremo!' (Columna), el segon llibre que Maria Nicolau publica després del fenomen súpervendes 'Cuina! o barbàrie'. És una mena d'autobiografia farcida de moments tendres, dramàtics i divertits. Un dels episodis més impactants del llibre és la seva experiència com a cap de pastisseria a l’Hotel Vela de Barcelona, sota el comandament del xef Carles Abellán. Una explotació laboral vergonyosa que, malauradament, no només va patir ella, sinó bona part de la seva generació: "vaig patir falta de tracte humà i moltes situacions que posaven en qüestió els límits de la legislació vigent a nivell de drets laborals".

Tantes coses a dir

"A mi em passa una cosa que explica perquè faig les coses com les faig, i és que soc molt conscient que demà passat em podria atropellar un tractor i tot plegat acabar-se. I a mi això no és que em faci por, però ho tinc present, llavors tinc moltes ganes de dir moltes coses". És per això que el dia de la Maria Nicolau no sembla que tingui 24 hores, com el de tothom. A més d'escriure llibres, les seves aparicions en els mitjans son constants: columnes a El País o el programa de cuina que fa pel 3Cat. Això sense oblidar que té personatge propi al Polònia: "a mi mateixa em costa veure la diferència entre el personatge i jo. Crec que m'han fet massa idèntica. Això, o que de base ja soc massa caricaturesca, però és que jo soc així, tota la vida he fet el pallasso".

Novetats

'Cremo!' de la Maria Nicolau és una de les novetats literàries de cuina que ens ha portat en Carlos Cano, l'home de la Gastro de la SER. Les altres son l'assaig ‘Comer sin pedir permiso’ del periodista de La Vanguardia, Albert Molins, el llibre del restaurant Via Veneto de Barcelona escrit per la periodista de l’ARA, Trinitat Gilbert. I pel que fa a receptaris: ‘Cuinar el Mediterrani’ d’en Joan Roca, ‘Vamos a hacerlo mejor’, del tiktoker Elías Dosunmu (15 milions de seguidors a les xarxes) i ‘Alma’ de l’Eva Espallargas, coneguda com a Fresa y Pimienta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00