Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

La Unió d'Esport de Catalunya presenta diverses propostes per a donar un impuls a l'esport català

L'entitat catalana va presentar ahir un grapat de punts amb l'objectiu de dotar de reconeixement i finançament l'esport a Catalunya

BARCELONA CATALONIA, SPAIN - OCTOBER 23: The president of the Union of Sports Federations of Catalonia (Ufec), Gerard Esteva, during a press conference on October 23, 2023, in Barcelona, Catalonia, Spain. The Commission for the Expansion of Barcelona-El Prat Airport, promoted by Foment del Treball, has proposed extending runway 24L/06R a total of 840 meters above the Ricarda green reserve, "preserving the underwater biodiversity" and the natural space in a broad sense. With this proposal, the runway would reach 3,500 meters in length to ensure that "all" aircraft on the market can operate in the worst weather conditions. (Photo By David Zorrakino/Europa Press via Getty Images) / Europa Press News

Barcelona

De cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig, la Unió d'Esports de Catalunya, composta per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, d'Unió de Consells Esportius de Catalunya, federacions esportives i consells esportius va presentar ahir algunes propostes per fomentar l'esport a Catalunya. L'entitat empeny perquè es demostri amb fets l'aprovació de l'esport i l'activitat física com a bé essencial pels beneficis en la salut física i mental de les persones, així com l'impacte econòmic i d'ocupació que genera i la seva aportació a la cohesió social.

Com a eix central de proposta, posen de manifest la necessitat d'incrementar els recursos destinats a l'esport català, i durant la pròxima legislatura, arribar a l'1% dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Actualment, tan sols el 0,17% d'aquests va destinat a l'esport. A banda d'això, volen crear una Conselleria específica, desenvolupar una Llei de l'esport de Catalunya i crear un pla d'infraestructures de la mà de la Generalitat, els ajuntaments i la Unió d'Esports de Catalunya.

"Esperem que els partits polítics creguin en l'esport, perquè si volem un país millor, cal invertir en aquest", afirmava Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Afegia: "fa molts anys que patim aquesta falta d'aposta clara a l'esport", i comparava aquest sector amb la Cultura, la qual, a paraules seves, "està molt a prop del 2% d'inversió pública". Recorda que "el 2010 les Federacions comptaven amb 28 milions de suport econòmic, i aquesta temporada estarem tan sols a 15, que és pràcticament un 50% menys del que teníem".

Recollides totes les demandes, seran comunicades als candidats catalans de cara als comicis autonòmics. La presentació de les propostes ha estat liderada per Gerard Esteva, Jaume Domingo i Planas, vicepresident de la Unió d'Esports de Catalunya, a banda de responsables federatius i representats esportius catalans. La gran fita, conclouen, és aglutinar totes les entitats esportives de Catalunya per a fer força i lluitar plegats perquè l'esport català tingui el reconeixement que pertoca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00