Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Alejandro Fernández: "Exigirem a Illa fets i no paraules del trencament amb els independentistes"

El candidat del PP rebutja repetir la jugada de l'Ajuntament de Barcelona i condicionarà el suport a una investidura de Salvador Illa al trencament dels socialistes amb ERC i Junts.

Alejandro Fernández (PP) a l'Aquí Catalunya

Alejandro Fernández (PP) a l'Aquí Catalunya

33:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713425623031/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El candidat del PP, Alejandro Fernández, ha condicionat el seu suport a una eventual investidura de Salvador Illa a que el partit socialista doni proves del seu trencament amb les formacions independentistes. En una entrevista a l'Aquí Catalunya, ha assegurat que "no és fàcil" que acabin donant suport al candidat socialista, i que "el primer que li exigiríem a Illa són proves, fets i no paraules, del trencament amb els partits independentistes aquí i a Madrid".

De fet, Fernández ha rebutjat replicar el que van fer a l'Ajuntament de Barcelona donant suport a la investidura de Jaume Collboni, perquè al seu parer l'alcalde de la ciutat "ha incomplert la paraula" per "haver-se entregat de nou als separatistes", en referència als acords arribats amb Esquerra Republicana per aprovar els pressupostos. "Si donem els vots al PSC, i després continua governant amb ERC o amb JxCat, no servirà de res", ha afirmat el candidat dels populars.

"L'estratègia de Sánchez ha sigut ressuscitar Puigdemont"

Els dubtes del PP sobre el possible suport a una investidura del PSC venen sobretot pels acords que el PSOE ha dut a terme en els darrers mesos tant amb Junts com amb ERC. Segons Alejandro Fernández, els dos partits independentistes es trobaven en una situació debilitada en les passades eleccions generals, quan el Partit Popular va superar en nombre de vots a aquestes dues formacions. "Vam treure més vots que Junts i ERC, Puigdemont estava en la noche de los tiempos i l'estratègia de Sánchez ha sigut ressuscitar-lo", ha assegurat.

Fernández considera que si les enquestes ara mateix donen a Puigdemont com a possible segona força el 12 de maig és perquè els socialistes "li han donat el protagonisme": "si Junts està recuperant pistonada és perquè Sánchez i Illa li ho han regalat".

Tendir cap al principi d'ordinalitat en el finançament

El candidat del PP també s’ha sumat a la voluntat de millorar el sistema de finançament autonòmic, i tot i que ha assegurat que el principi d’ordinalitat “és molt difícil que passi de manera estricta, tampoc es just que hi perdis massa i s’ha de tendir a un sistema més equilibrat entre el que aportes i el que reps”. Tot i així, considera que sense finalitzar de manera definitiva el procés independentista, aquest pas serà molt difícil: “farem tot el que sigui per millorar el finançament, però algú hauria de reflexionar per què des de l’inici del procés ha sigut impossible”.

Segons Fernández, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana i Catalunya “són les tres comunitats que surten pitjor parades” de l’actual model, que ha recordat que va ser impulsat pel PSC, i avalat també per ERC i ICV. El candidat del PP ha recordat que hi ha hagut tres pactes de finançament autonòmic, i que dos d’ells van arribar de la mà de governs populars. Això sí, a diferència del que planteja el president Aragonès, Fernández ha deixat clar que aquesta negociació sobre el finançament hauria de ser multilateral, és a dir, conjunta amb la resta d’autonomies.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00