Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

La CUP planteja un front comú d'independentistes i Comuns

La candidata dels anticapitalistes, Laia Estrada, demana a ERC, Junts i Comuns treballar plegats per aconseguir el referèndum i avenços socials per Catalunya

Entrevista a Laia Estrada, candidata de la CUP

Entrevista a Laia Estrada, candidata de la CUP

31:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713252612718/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La candidata de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya, Laia Estrada, ha defensat en una entrevista a l'Aquí Catalunya un front comú de l'independentisme i els Comuns per aconseguir el referèndum d'autodeterminació i avenços socials per Catalunya. "Cal que se sumin en la idea de reclamar sobirania i avenços més enllà del que imposa el règim del 79", ha defensat la candidata.

En aquesta mateixa línia, Estrada ha volgut deixar clar que, a hores d'ara, "difícilment ens podrem posar d'acord amb ERC i Junts si no abandonen l'agenda de Foment i de la patronal". La candidata del partit anticapitalista ha criticat que Junts per Catalunya "comparteixi el programa econòmic del PSC i del PSOE", i ha afegit que "és un model econòmic al servei de les grans fortunes". En una línia semblant han anat les crítiques cap a Esquerra Republicana.

Les condicions dels cupaires per una investidura són poder garantir un govern independentista, però amb agenda social, fins i tot amb el suport dels Comuns.

Des de la CUP defensen que "l'agenda dels independentistes és l'agenda de les necessitats de la gent". Per això, Estrada defensa "desbordar el règim del 78" per avançar en polítiques socials. Els anticapitalistes proposen portar l'organització i la defensa de l'autodeterminació, apel·lant "l'esperit de l'1 d'octubre", per defensar ara drets i lleis que consideren importants. És per això que Estrada ha explicat que volen "explorar els límits de la desobediència per garantir drets i vides dignes al conjunt de la població".

Segueix en directe l'entrevista a Laia Estrada número u de la llista de les CUP a les eleccions autonòmiques del 12 de maig.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00