Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'L'Acadèmia': "No soc gay, soc futbolista"

Arriba la sèrie de 3Cat i Prime Video ambientada en un centre de formació d'elit com la Masia del Barça

ENTREVISTA. L'Acadèmia

ENTREVISTA. L'Acadèmia

30:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713024658315/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-te ara

Barcelona

'L'Acadèmia' és una sèrie que segueix el dia a dia dels equips juvenils femení i masculí d'un club de primera divisió. Son un grup de noies i nois que es troben interns en l'escola d'alt rendiment del fictici Apolo F.C., on es preparen per triomfar algun dia en l'exigent món del futbol professional. Però no només entrenen i estudien, sinó que han de fer front als dubtes vitals de l'adolescència i totes les pressions que envolten l'esport d'elit. Aquesta producció rodada a Catalunya va de futbol, però també tracta temes com l'homofòbia, la salut mental, la comunicació entre pares i fills o la pressió social.

Homofòbia

Al 'Tot és comèdia' hem convidat els dos Marcs actors de 'L'Acadèmia': Marc Martínez és Willy, l'entrenador dels nois "un bombó, té les seves llums i ombres i molta humanitat" i Marc Soler fa de del capità Adrián, el jugador més destacat fins que arriba un resident nou (Ton Vieira) amb un do màgic per la pilota, i que farà que tot trontolli, no només per la rivalitat en el camp, sinó perquè començarà a sentir-se atret per ell. L'homofòbia en el futbol d'homes és una de les grans trames de la sèrie. Soler diu que "l'Adrián no ha tingut cap referent futbolista homosexual, per tant ell es basa en el que es viu a dins (els jugadors amaguen o no fan pública la seva condició)". I quan li pregunten per la qüestió, ell exclama: "No soc gay, soc futbolista".

Cameos

Una de les sorpreses de 'L'Acadèmia' són els cameos dels periodistes esportius de SER Catalunya Sique Rodríguez i Lluís Flaquer 'Flaqui'. Sobre l'homofòbia al futbol, en la mateixa entrevista, el presentador del 'Què t'hi jugues?' diu: "entrevistaré el primer futbolista gay del Barça, el Girona o l'Espanyol quan ell vulgui, i estic absolutament convençut que el moment arribarà. Els personatges públics sempre ajuden a normalitzar les coses". Un altre dels temes de debat de la ficció és la pressió que pateixen els futbolistes joves, alguns gairebé nens. Diu en Sique que "això jo ho he viscut. Soc periodista perquè no vaig poder ser futbolista, és el meu somni frustrat. Vaig entrenar un any al Barça i recordo un company que cada punyeter dia plorava perquè enyorava la seva família i no suportava la pressió d'estar allà".

Sexe filmat

Amb els actors de 'L'Acadèmia' també hem parlat sobre el rodatge d'escenes de sexe. En Marc Soler explica que "teníem un coordinador d'intimitat, i fèiem l'exercici del semàfor on assenyales les parts que t'és igual que et toquin i les que no, i partir d'això es va construint l'escena". En canvi, Marc Martínez ha recordat que quan ell va començar a fer cinema fa més de trenta anys no existia aquesta figura: "recordo haver fet algunes pel·lícules amb el director Ventura Pons on hi havia calimotxo, i abans de rodar ens deia: "amb què teniu pensat deleitar-me?". Llavors nosaltres els actors li dèiem que havíem pensat en fer una penetració en aquesta seqüència, i ho pactaves, però sempre amb companyonia".

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00