Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Qui dona menjar als coloms?

Un reportatge ajuda a entendre qui hi ha darrere d'aquesta sobrepoblació que a Barcelona, supera els 80.000 ocells

Barcelona

Fa uns dies publicava El País que l'Ajuntament de Barcelona té identificades 350 persones que donen de menjar regularment als coloms... i això es tradueix en una sobrepoblació de 40.000 ocells. Cadascuna d'aquestes 350 persones dona entre 3 i 5kg menjar a les aus. Dins del Pla Endreça, ara la missió que té l'ajuntament és identificar qui són i que parin de fer-ho. Recollia El País les últimes dades que té el cens de l'ajuntament: hi ha entre 80.0000 i 120.000 coloms a la ciutat.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha optat per recórrer a falcons i àligues per espantar-los i almenys, reduir-ne la concentració en alguns barris com per exemple Les Corts. No és l'única mesura que existeix per regular la població d'aquestes aus. Des del 2017, Barcelona fa servir dispensadors de pinso anticonceptiu. Una mesura que aquesta setmana també ha instaurat Rubí: tenen calculat que aproximadament uns 1.700 exemplars fan nius. I per això el govern de la ciutat ha instal·lat quatre dispensadors de pinso també anticonceptiu per estudiar-ne l'efectivitat i reduir la població.

En aquest reportatge, la Laura Estrada ha intentat localitzar algun d'aquests 350 veïns... sense massa èxit. Però sí que ha trobat alguns testimonis que ajuden a entendre el perquè d'aquesta sobre dimensió de coloms que hi ha a la ciutat. TOTA SIMILITUD AMB GLÒRIA SERRA ÉS PURA CASUALITAT. El muntatge sonor és de Pablo Sánchez. El podeu escoltar aquí:

Reportatge coloms a plaça Catalunya

Reportatge coloms a plaça Catalunya

03:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712911586470/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Laura Estrada

Laura Estrada

Periodista, part de l'Aquí Catalunya i del podcast Agafa el telèfon. Acaricio gats i odio la pinya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00