Sociedad

Sudanell busca solucions al seu "estrés" de caixa i Riner vol "exportar" la passió de la mel a les ciutats

Tertúlia amb els alcaldes Eduard Oró, de Sudanell i Joan Solà, de Riner

A l'esquerra, l'alcalde de Sudanell, Eduard Oró i Joan Solà, alcalde de Riner i president de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

Projectes de micropobles que van més enllà de la subsistència, amb els alcaldes de Sudanell i Riner.

32:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000055147/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Sudanell, un poble proper a Lleida de 850 habitants, busca solucions per combatre el que el seu alcalde, Eduard Oró, denomina "estrés" de caixa perquè si bé moltes de les obres i projectes que volen dur a terme estan finançats per altres adminstracions en un 85% de mitjana, podria veure's necessitat de demanar crèdits per avançar pagaments compromesos però que encara no han arribat i que també serviran per pagar el 15% restant.

Un d'aquests projectes és la millora de la xarxa de subministrament d'aigua en baixa i que suma 300.000 euros. I l'opció de renunciar a obres que després no es poden co-pagar? No entra en els plans de l'alcalde de Sudanell.

Finançament

Per a l'alcalde de Riner i president de l'Associació de Micropobles, Joan Solà, aquesta és una de les necessitats que estan exposant els micropobles: s'hauria de finançar projectes per aquests municipis del 100% del cost, sense obligar els ajuntaments a haver d'avançar res del que li han promès altres administracions i encara no ha arribat ni haver de renunciar a projectes perquè o bé no tens els diners o bé no tens la capacitat tècnica i de gestió per a tramitar-los.

Mel

A Riner el que estan és desenvolupant un projecte amb la ciutat de Viladecans, al Baix Llobregat, per implicar una ciutat en un projecte rural com és el de la mel i el procés d'elaboració, que tant vol Riner que se l'identifiqui. De fet, aquest passat cap de setmana, la setena edició de la Fira de la Mel que s'hi va celebrar, diu l'alcalde, va ser un èxit de públic i participació, amb visitants i compradors arribats de diferents punts del país, des de Tarragona a Girona, que saben que Riner vol especialitzar-se en el món de l'apicultura i vol esdevenir-ne un punt de referència.

"Lo Portal"

Amb el de Sudanell comentem la importància de projectes com el que duu a terme "Lo Portal", una entitat que dinamitza la cultura i la llengua catalana, implicant els nouvinguts als que ajuden a aprendre la nostra llengua.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00