Ocio y cultura

Silvia Pérez Cruz inaugurarà el Grec 2024, que enguany aposta pel talent local

El festival, que es farà a Barcelona entre el 26 de juny i el 4 d'agost, reserva l'escenari principal a artistes i produccions de kilòmetre 0 com La Veronal, La Brutal o David Selvas

Foto de família de la presentació del Festival Grec 2024 / Acn Eli Don

Barcelona

Sílvia Pérez Cruz té un doble paper: al llarg de tres nits (26, 27 i 28 de juny) presentarà el projecte Circular en què repassa la seva trajectòria acompanyada d'altres artistes que l'han fet créixer i que després actuaran en diferents sales de la ciutat com el Jamboree o la Paloma.

La Veronal presentarà el projecte Sonoma, amb Maria Arnal com a protagonista. La companyia de dansa presenta en aquesta edició un espectacle de mida XXL, amb totes les ballarines que hi han participat des de la seva estrena, en pandèmia i per a un públic de només 300 persones al Museu Nacional de Catalunya (MNAC). Maria Arnal farà part de la música i cantarà en directe. El Misàntrop, de David Selvas, una producció que recull els millors moments de Dagoll Dagom, dirigida per Dani Anglès, o Canciones de amor y piratas, un muntatge que celebra l'Any Guimerà. Pel que fa a la música, s'hi podran veure artistes com Pau Vallvé, Antònia Font o Rita Payés

Més de la meitat de les propostes les signen dones

La programació, explicava Cesc Casadesús, que s'acomiada de la direcció del Grec, reuneix sobretot artistes "en els que crec". I també propostes "que l'han enamorat" com The Second Woman. Una producció de dues directores australianes, Nat Randal i Anna Breckon, que repeteix fins a 100 vegades una escena d'un trencament de parella. L'actriu que ho defensi, que encara no s'ha anunciat, estarà 24 hores seguides damunt de l'escenari donant la rèplica de forma consecutiva a 100 intèrprets triats a través d'una convocatòria pública.

A més, l’argentina Lola Arias portarà a Barcelona el seu espectacle Los dias afuera, que explica la història de dones presoneres al seu país, l’Argentina, i la brasilera Christiane Jatahy dirigirà una versió de Hamlet plantejada des d’una òptica feminista. Una altra de les dramaturgues més rellevants en el panorama internacional, Angélica Liddell, presentarà al Lliure El entierro de Bergman, una coproducció del Grec amb el Festival d’Avinyó que s'inspira en el cerimonial de l’enterrament de Joan Pau II i el del mateix Ingmar Bergman i que després serà l'obra que inauguri el Festival d'Avinyó. A un 53% dels espectacles programats la veu cantant la porta una dona, que o bé dirigeix o bé és l'autora de la proposta.

La venda d’entrades per al Festival d’Estiu de Barcelona començarà el dijous 18 d’abril a les 15 h. Uns dies abans, des del 15 d’abril, s’obrirà un període de bescanvi d’entrades per a les persones que tenen vals de regal a cegues, que el festival va posar a la venda durant les festes de Nadal. A la web del festival es proposaran itineraris per ajudar els espectadors a triar entre totes les propostes.

A més dels descomptes habituals, enguany hi haurà un abonament per a aquelles persones que comprin quatre o més espectacles al Teatre Grec, Mercat de les Flors, Teatre Lliure de Montjuïc, Teatre Lliure de Gràcia, Teatre del CCCB i La Paloma.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00