Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Més atacs de pànic els dies de vent

L'augment de les temperatures, les nits tòrrides, la calor, l'escassetat de pluges, és a dir, tot el que comporta el canvi climàtic té efectes nocius en la nostra salut.

Com afecta el clima i el canvi climàtic a l'estat d'ànim i la conducta humana?

Com afecta el clima i el canvi climàtic a l'estat d'ànim i la conducta humana?

10:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712740830357/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'augment de la temperatura va directament lligat a l'augment de les conductes agressives. El cap de la Unitat d'Ansietat de l'Hospital del Mar i doctor en psiquiatria, el doctor Antoni Bulbena ha explicat a l'Aquí, Catalunya que quan hi ha episodis de calor "els mecanismes de tolerància baixen, les persones s'enfaden més sovint i es consumeix més alcohol", tot això té una clara repercussió en l'agressivitat: "quan hi ha onades de calor, les autoritats haurien de repartir guants de boxa en lloc de ventalls", bromeja el doctor Bulbena.

Amb el vent passa una cosa similar a quant hi ha episodis de calor, augmenten els atacs de pànic. En el cas de Barcelona, els dies que hi ha vent de Ponent -que es produeix just abans de la pluja-, augmenten la freqüència de les crisis d'angoixa. El doctor Bulbena, que ho ha analitzat en diversos estudis, també conclou que, quan "la pluja descarrega, aquestes crisis es redueixen a la meitat".

I la Lluna, ens afecta?

Al contrari del què pensa la cultura popular, no hi ha evidència científica sobre els efectes de la lluna en l'estat mental de les persones: "he estudiat si hi havia més mossegades d'animals els dies de lluna plena, si hi havia més atacs d'angoixa, si hi havia més lesions al futbol, però res de res".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00