Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Mamífera': cine contra l'estigma de no voler ser mare

La pel·lícula, protagonitzada per la Maria Rodríguez Soto, arribarà als cinemes el 26 d'abril

ENTREVISTA. Maria Rodríguez Soto

ENTREVISTA. Maria Rodríguez Soto

22:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712406466533/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Qui s'ha mort? Va ser el primer que va pensar l'actriu Maria Rodríguez Soto quan, acabada de llevar, va veure el seu telèfon mòbil ple de missatges i trucades perdudes. De seguida, tan bon punt va assabentar-se del motiu real de tot aquell rebombori, va passar de l'ensurt a la joia: havia guanyat el premi a la millor interpretació al prestigiós festival de South by Southwest pel seu paper a 'Mamífera'; una pel·lícula que parla de l'avortament -paradoxalment, el South by Southwest se celebra a Texas, un estat on l'avortament està prohibit- i reflexiona sobre el desig de no ser mare. 'Mamífera', el quart llargmetratge de la cineasta Liliana Torres, arribarà als cinemes el pròxim 26 d'abril. Mentre esperem l'estrena, al 'Tot És Comèdia' hem escalfat motors xerrant amb la seva protagonista.

La Lola

'Mamífera' narra la història de la Lola Expósito -interpretada per la Maria Rodríguez Soto-: una dona al voltant dels quaranta anys, amb uns ideals molt ferms, que sobreviu com bonament pot en el seu piset del carrer Lírica 13, entre el Guinardó i la Vall d'Hebron, juntament amb la seva parella, el Bruno –interpretat per l'Enric Auquer-, i la seva gossa Cleo. "La Lola és molt feliç amb la seva vida, perquè ha construït el que ella ha volgut amb els recursos que té", diu la Maria sobre el seu personatge. Tota aquesta vida d'ensomni se'n va en orris en quant la Lola es queda embarassada d'una criatura no desitjada: "Aquesta circumstància l'obliga a replantejar-se la vida, i de com ho ha de fer tant si vol ser mare com si no vol ser-ho".

72 hores que es fan molt llargues

Des d'un primer moment, la Lola i el Bruno tenen claríssim que volen avortar. Així ho comuniquen a l'hospital, que, per llei –va ser derogada l'any 2022-, els obliga a esperar tres dies abans de poder avortar. "Que t'obliguin a passar per aquests tres dies per replantejar-te si el que vols fer està bé o no, és la manera que té l'estat de paternalitzar moltes decisions, que només tenen a veure amb el nostre cos", reflexiona la Maria. Aquesta jornada de reflexió forçada farà trontollar els fonaments de la relació entre la Lola i el Bruno, tot i que ella es mantindrà ferma en la seva decisió: "La Lola és una tia molt conseqüent, tot i que sí que és cert que aquest fet la portarà a plantejar-se per què totes les dones del seu voltant volen ser tenir fills menys ella", afirma la Maria.

Una pel·lícula inspirada en fets reals

'Mamífera' vol acabar amb l'estigma de la no maternitat i ser un mirall per totes aquelles dones que no volen ser mare. Un d'aquests casos és el de la directora de la pel·lícula, la Liliana Torres: "La Liliana té claríssim que no vol tenir fills, i s'ha trobat amb moltes de les situacions que es plantegen a 'Mamífera'. Ella, que s'ha sentit molt qüestionada per no voler ser mare, pretenia reivindicar el fet de no haver de donar explicacions per prendre una decisió tan íntima i personal".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00