Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Un home mata els seus dos fills i la seva dona a El Prat i es suïcida

Fonts properes a la investigació han explicat a SER Catalunya que treballen en les hipòtesis que el pare és el presumpte autor del crim

Domicili del succés de mort violenta d'una dona i els seus dos fills al Prat del Llobregat / Redacció SER

El Prat de Llobregat

Un home va matar presumptament ahir al Prat de Llobregat la seva dona i els seus dos fills, de 8 anys, i després es va suïcidar llençant-se a les vies del tren de l'estació del municipi. La tesi dels Mossos d'Esquadra és que l'home va matar els fills per castigar la mare i després va acabar amb la vida d'ella.

El cos de l'home va ser trobat sense vida a les vies del tren ahir per la tarda. Els agents policials van trobar en el cos les claus d'un vehicle, van localitzar el cotxe en una zona propera i a l'interior hi va aparèixer una nota en la que l'home s'inculpava del crim i demanava perdó. Aquest fet va portar als agents fins al domicili del mort, en un carrer cèntric, on van trobar els cadàvers de la dona (de 43 anys) i dels dos fills (de 8 anys).

Segons han apuntat diversos veïns del barri, els Mossos d'Esquadra van acordonar la zona sobre les sis de la tarda i cap a la una de la matinada en van aixecar els cadàvers. Altres veïns han explicat que feia dos anys que la família vivia al barri i que no els veien gaire.

Un assassinat masclista

La conselleria d'Igualtat i Feminismes ha confirmat que els agents investiguen el cas com un assassinat masclista, el que suposa el cinquè feminicidi en el que portem d'any. També són cinc els nens que han mort aquest any assassinats pel seu pare amb la motivació de castigar la mare. Una xifra que suposa un repunt en aquesta categoria: entre 2014 (inici de les dades) i 2023, a Catalunya havien mort dos nens assassinats pel seu pare amb la intenció de castigar la mare.

A l'episodi d'avui al Prat, cal afegir-hi, d'una banda, el del 8 de gener, quan una mare va descobrir els seus fills morts a un pis del barri d'Horta, juntament amb el cadàver del pare, que va encendre el gas per matar els nens i suïcidar-se.

I, d'altra banda, la setmana passada, a Bellcaire d'Empordà, un home va matar de matinada el seu fill i va deixar ferida la dona de diverses punyalades.

En el cas d'Horta no existien denúncies prèvies ni cap qüestió judicial entre la parella, que estava separada. En el cas de Bellcaire, un tercer va denunciar els maltractaments de l'assassí, però quan el jutjat va citar la dona a declarar, aquesta no ho va voler fer i el cas va quedar arxivat.

Un nou gabinet de violència vicària

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha condemnat els fets, ha dit que la violència vicària és un problema de país i ha anunciat dues mesures per lluitar-hi: d'una banda, ha convocat de forma urgent el grup d'anàlisi de feminicidis per aquest divendres i de l'altra, ha anunciat la creació d'un nou gabinet d'experts en violència vicària. Verge espera que aquests experts proposin "noves eines per millorar la valoració del risc" de les futures víctimes.

L'experta en violència vicària, Maria del Carmen Peral, doctora en dret per la Universitat de Granada, assenyala com un dels grans problemes el fet que pares sobre els que pesen condemnes de maltractament mantenen la custòdia sobre els seus fills i un règim de visites. Peral sosté que la llei obliga a retirar la custòdia en aquests casos, però assegura que no es fa perquè falta formació.

De fet, segons el Consell General del Poder Judicial només a un 2 % dels condemnats per maltractament se li suspèn el règim de visites.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Carles Couso

Carles Couso

M'agrada preguntar i explicar històries. Periodista a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00