Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

El Cercle d'Economia en contra del referèndum: "ara no toca"

El president de l'associació i expresident de la comissió econòmica del Barça, Jaume Guardiola, considera que el model de governança del club ha de ser semblant al del món empresarial

Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia

35:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712561760124/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En una entrevista a l'Aquí Catalunya el president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, ha expressat la negativa de l'associació a la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. Guardiola ha dit que ara "no toca". De fet, el president del Cercle, tot i estar a favor de la importància d'abordar "la voluntat de ser de Catalunya", considera que durant 10 anys el país ha estat "molt centrat en el procés" i ha deixat de banda qüestions importants com l'educació o la sequera.

El president del Cercle ha vinculat el procés d'independència amb els problemes que actualment té Catalunya. "Sempre ens havíem caracteritzat per resoldre els problemes amb certa eficiència, avui ens impressiona veure com en 15 anys hem passat de ser els líders en el món de les renovables i ara estem en la cua de les comunitats".

Jaume Guardiola ha lamentat la convocatòria electoral, i, sobretot, el rebuig als pressupostos presentats pel govern de la Generalitat. "A Catalunya durant uns anys s'han acumulat dèficits en temes molt fonamentals". Guardiola ha lamentat que "hi havia dotació pressupostària per solucionar aquests problemes i tot això avui ja no ho tenim".

El president del Cercle d'Economia, preguntat per si l'amnistia és o no bona per l'economia, ha explicat que contemplen la llei com "el final d'una etapa i l'inici d'una altra" amb l'objectiu d'acabar amb la tensió política viscuda durant aquests anys. "Aquests nivells de crispació no pensàvem que es podrien produir", ha admès Guardiola.

Proposta econòmica del Cercle d'Economia

El president del Cercle d'Economia considera injust que Catalunya sigui la tercera o quarta comunitat que més contribueix en l'economia estatal i la catorzena a l'hora de rebre. Des del Cercle consideren que hi ha molts mecanismes per abordar una millora del finançament a Catalunya, l'aposta estrella de l'associació és, des de fa temps, l'estat federal. "L'estat federal seria un salt endavant per Catalunya", ha admès Guardiola que ha reiterat que considera que la proposta d'estat federal pot arribar a respondre a un consens entre polítics. Sobre el consens, Guardiola considera que Catalunya "necessita reformes profundes" i que només es pot aconseguir amb el consens entre forces polítiques.

Reducció de la jornada laboral

El president del Cercle d'Economia relaciona la millora de la productivitat a poder plantejar increment de salaris i jornada laboral de quatre dies a la setmana, i no al revés. "La millora de la productivitat és la que et permet parlar d'horaris laborals i de salaris. No al revés", considera Guardiola. Els països que van al capdavant en productivitat, després tenen millors salaris i horaris, ha explicat el president de l'associació econòmica.

Situació econòmica del Barça

Jaume Guardiola és l'expresident de la Comissió Econòmica del Barça, sobre la complicada situació del club, el president del Cercle d'Economia explica que "el club ha de millorar el seu model de governança. Un club amb aquest pressupost ha de tenir un model més semblant a l'empresarial", ha reflexionat.

L'expert ha parlat de la importància d'acabar les obres del Nou Camp Nou, per quadrar els comptes amb l'ingrés per entrades. A més, considera que cal poder tenir un resultat de comptes positiu, fet que implica, segons Guardiola, "fer un sacrifici en la reducció de costos", moviment que pot provocar la pèrdua de competitivitat futbolística, avisa Guardiola.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00