Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Ángela Cervantes: "Jo podria haver sigut la víctima de La Manada"

L'actriu protagonitza 'Jauría' de Jordi Casanovas al Teatre Romea de Barcelona

ENTREVISTA. Jauría

ENTREVISTA. Jauría

22:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712491178283/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La matinada del 6 de juliol de 2016 cinc homes van agredir sexualment en grup una noia de 18 anys en un portal de Pamplona en plenes festes de San Fermín. A més de violar-la, ho van gravar en vídeo i li van robar el mòbil. El cas va commocionar tot el país. Els moviments feministes van convocar manifestacions al carrer. La justícia va estar en el punt de mira per "massa tova". En un primer moment, els jutges van determinar que els fets havien estat abús i no violació, fins que el Tribunal Suprem va revisar la sentència i va augmentar les penes als condemnats. El cas de La Manada va forçar canvis legals i canvis en moltes mentalitats.

L'obra

A partir de les transcripcions del judici i altres materials com converses de whatsapp dels violadors, el dramaturg Jordi Casanovas va escriure 'Jauría', l'obra que arriba finalment a Barcelona, al Teatre Romea, després d'estrenar-se fa fa cinc anys a Madrid. El repartiment és nou i està encapçalat per Ángela Cervantes com a víctima de la violació múltiple i amb Artur Busquets, Francesc Cuéllar, Quim Àvila, David Menéndez i Carlos Cuevas com a membres de La Manada.

La víctima

En una entrevista al 'Tot És Comèdia', Ángela Cervantes explica el trasbals emocional que suposa interpretar un paper com aquest, "el repte més important de la meva carrera" i reconeix que ella "podria haver sigut perfectament la víctima de l'agressió sexual per l'edat que tenia el 2016, per la meva vida, jo també he anat molt de festivals, festes, he sortit molt de jove, i llavors sento molt que podria haver sigut jo".

Dubtava

L'autor Jordi Casanovas, que també ha passat pel programa, diu que començant a llegir les transcripcions del judici "em vaig trobar dubtant del relat de la víctima, jo que creia que tenia molt clara la meva posició respecte dels fets. I aquest va ser el primer motor per construir l'obra". Una peça que sent "que va més enllà del teatre, (la repercussió que ha tingut) és una cosa que no em tornarà a passar mai més a nivell teatral. He plorat molt d'emoció en aquest procés".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00