Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Pere Aragonès anirà dilluns al Senat a defensar l'amnistia i a 'trolejar' el PP

L'actual president de la Generalitat i candidat a les eleccions catalanes el 12-M ha assegurat que es presenta per guanyar i no dependre d'altres partits polítics

Entrevista al President de la Generalitat, Pere Aragonès

Entrevista al President de la Generalitat, Pere Aragonès

Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha confirmat en una entrevista a l'Aquí Catalunya que el proper dilluns tornarà a participar en la comissió del Senat convocada pel PP per abordar l'aprovació de l'amnistia. "Com a independentista republicà i d'esquerres, trolejar el PP sempre ve de gust", ha afirmat Aragonès, que vol evitar amb la seva presència que el PP converteixi la Comissió General de les Comunitats Autònomes en un "aquelarre contra l'amnistia". D'aquesta manera, el president tornarà a la cambra alta com ja va fer en la sessió que es va celebrar el passat mes d'octubre, en la qual va fer una intervenció davant del Senat i va marxar immediatament sense quedar-se a la resta del debat.

Más información

"Impossible" investir a Salvador Illa

Pere Aragonès ha tancat la porta a investir al candidat del PSC, Salvador Illa com a president si guanya les eleccions: "és impossible", ha assegurat, justificant-ho per la distància entre els seus projectes: "nosaltres defensem un referèndum i ells diuen que no, ni tan sols hi ha un acord en una qüestió tan bàsica com és el finançament". De fet, Aragonès ha dit que és "molt complicat" que puguin acostar posicions amb els socialistes catalans sobre aquestes qüestions. En tot cas, ha instat a la resta de candidats si estarien disposats a donar-li suport a ell: "jo no em presento per donar suport a cap altre candidat, em presento per seguir liderant la Generalitat de Catalunya".

A més, Aragonès ha assegurat que una presidència del PSC suposaria la fi del procés de negociació sobre el futur polític de Catalunya: "amb Salvador Illa no hi haurà continuitat del procés negociador, perquè entre dos que pensen el mateix no hi ha res a negociar". Un dubte que també trasllada amb el candidat de Junts, Carles Puigdemont: "ara sembla que hi ha voluntat de negociació, però fa deu mesos negociar era renunciar, per tant no sabem d'aquí deu mesos què podria passar".

Avís a Pedro Sánchez sobre el referèndum

El candidat d'Esquerra també ha advertit a Pedro Sánchez que no pot menystenir les propostes del seu partit, com la proposta de referèndum pactat a través de l'article 92 de la Constitució que ha llençat aquesta setmana: "Sánchez és president gràcies als vots d'ERC, i s'hauria d'escoltar les propostes perquè té un compromís signat d'explorar una nova fase de negociació". Ha recordat que la negociació política, però també el traspàs de Rodalies o la negociació sobre un finançament singular són compromisos adoptats pel PSOE, i que "els acords d'investidura són els que determinen si té sentit la continuïtat o no del suport" al govern espanyol.

"La de Puigdemont seria una restitució personal, no institucional"

Aragonès també ha qüestionat el concepte de restitució amb el que Puigdemont ha defensat presentar-se a les eleccions del proper 12 de maig: "en tot cas és una restitució personal, no institucional, perquè tan el president Torra com hem sigut presidents legítims, perquè ens ha triat el Parlament amb els vots de la formació de Puigdemont".

El president no ha volgut detallar si tornaria a governar de nou amb Junts per Catalunya, tot i que els ha acusat de no haver actuat de manera responsable en aquesta legislatura: "aspiro a tenir el màxim suport i dependre el mínim d'altres formacions polítiques que no han demostrat la responsabilitat en moments que es requeria".

Entrevista a Pere Aragonès a l'Aquí Catalunya

37:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1712217406348/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00