Sociedad

La Guàrdia Urbana intervé sis cadells de gos que s'utilitzaven en sessions de ioga i es venien demanera il·legal

Els animals provenien de països de fora de la Unió Europea, estaven malalts i presentaven irregularitats en la pauta de vacunació

Cadells intervinguts per la Guàrdia Urbana

Cadells intervinguts per la Guàrdia Urbana

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha intervingut 6 cadells de gos que es feien servir de forma il·lícita en sessions de ioga i després es venien de manera il·legal. Els animals presentaven malalties i irregularitats en la pauta de vacunes. L'actuació s'ha realitzat després que l'Oficina de Protecció dels Animals rebés una denúncia d'una entitat animalista que alertava d'aquesta activitat que no s'ajusta a la normativa.

La Guàrdia Urbana ha intervingut 6 cadells de gos en un local de l'Avinguda Meridiana de la capital catalana. Segons l'Ajuntament, els animals de pocs mesos d'edat es feien servir en sessions de ioga i, si hi havia persones interessades els podien comprar perquè aquest local tenia un acord amb un establiment que els subministrava els gossos.

En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que els cadells venien de països de fora de la Unió Europea amb irregularitats en la identificació i en la pauta de vacunes contra la ràbia. A més, els animals van donar positiu d'una malaltia intestinal de propagació molt ràpida tant entre animals com entre persones i que, si no es tracta amb dieta i mediació adequada, es pot convertir en crònica en cadells de poca edat.

Els cadells estan actualment sota la tutela del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia i el departament de protecció dels animals iniciarà el procediment sancionador corresponent.

400 animals recuperats en una sóla operació

Aquesta intervenció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Unitat d’Investigació, la unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat de la Guàrdia Urbana i del Departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta coordinació permanent, segons el consistori, ha facilitat actuacions importants en la lluita contra el comerç il·lícit amb cadells i el maltractament animal a la ciutat.

Una d'elles és la realitzada el passat mes setembre que va finalitzar amb la detenció de 13 persones i més de 400 animals recuperats en el que va ser la primera operació a Catalunya en la que van treballar de forma conjunta els quatre cossos policials (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) i que va permetre desarticular una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d’animals de companyia que funcionava principalment a Catalunya i Madrid.

Aquesta important operació policial té origen a Barcelona i és fruit d’una actuació de l’Ajuntament de Barcelona. En concret l’inici es remunta a l’any 2020 quan el Departament de Protecció dels Animals de Barcelona i agents de la UREP de la Guàrdia Urbana van realitzar una inspecció en una botiga d’animals de l’Eixample on van localitzar 33 gossos malalts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00