Política

La Generalitat pressiona la Moncloa per negociar el finançament singular

El departament d'economia ha enviat una carta al govern central on demana reunir la comissió bilateral

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, mantienen una conversación en la puerta del hotel W Barcelona a su llegada a la jornada de clausura de la XXXVII Reunió Cercle d’Economia / David Zorrakino

La consellera d'economia, Natalia Mas Guix, ha enviat una carta a la Moncloa demanant reunir la comissió bilateral amb l'objectiu d'abordar el finançament singular. La carta la va enviar aquest dimecres a la tarda, l'endemà que la consellera presentés la proposta de finançament propi per Catalunya des del Palau de la Generalitat i el mateix dia que Pere Aragonès va presentar aquest model econòmic des de Madrid.

El Govern català vol que el central compleixi amb els acords d'investidura, un pacte que garantia reunir la taula de diàleg entre governs durant el primer trimestre del 2024. Tot i l'avançament electoral, la Generalitat no vol desaprofitar l'oportunitat de negociar amb l'Estat i demana reunir la bilateral en les properes setmanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00