Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

Deco: "Si firmo guanyar la Champions i que segueixi Xavi? Sí, firmo"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el director esportiu del FC Barcelona

Deco: "Si firmo guanyar la Champions i que segueixi Xavi? Sí, firmo"

Deco: "Si firmo guanyar la Champions i que segueixi Xavi? Sí, firmo"

01:00:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710940615714/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb el director esportiu del FC Barcelona, Deco des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Amb el conjunt blaugrana classificat pels quarts de final de la Champions i segon a la Lliga, el director esportiu ha parlat sobre el futur de Xavi Hernández, sobre el possible nou entrenador, sobre el futur d'alguns jugadors del Barça i sobre quines aspiracions té el conjunt blaugrana aquesta temporada.

"Si firmo ganar la Champions i que segueixi Xavi? Sí, firmo", ha estat clar el director esportiu del conjunt blaugrana a SER Catalunya, qui ha descrit també què és l'ADN Barça: "l'ADN Barça per mi és qualitat tècnica, de joc, individual... l'ADN Barça és qualitat. Després hi ha els models i dibuixos, molt variats. Però l'ADN és qualitat de jugador, de joc, de veure alguna cosa que t'agradi".

El futur de la banqueta blaugrana

"M'hauran preguntat ja unes 10 vegades si Xavi se'n va o no. Jo no volia que Xavi marxés a final de temporada. Estem a la Lliga i a la Champions, hi ha objectius per complir i no podem estar tot el dia preguntant", ha explicat Deco, qui ha deixat clar: "Xavi ens continua dient que la seva decisió és irreversible. Si canvia alguna cosa ens ho ha de comunicar. Si ens diu que vol seguir, hauríem de parlar amb ell". I sobre el possible relleu a la banqueta: "no s'ha negociat amb cap entrenador. Quan saps que el teu entrenador se'n va, sabem qui està o no disponible. Estem atents, però no hem fet cap moviment. Quan s'aclareixi el 'Fair Play' i sabem què podem fer, fins i tot si Xavi ens diu que continua, haurem de parlar amb ell de les opcions".

I Luis Enrique? "M'agrada molt", ha deixat clar Deco als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha continuat: "és difícil parlar d'entrenadors amb els que no he treballat. És un referent a tots els nivells, com a entrenador, gestor i com a persona. Té totes les coses d'un entrenador TOP". Encara sobre l'etapa de Xavi Hernández com a entrenador del FC Barcelona, Deco ha explicat al 'Què t'hi Jugues!': "si hi ha un entrenador amb coratge i que mai s'ha queixat, aquest és Xavi. Acabi com acabi, el recordaré pel seu coratge. No es queixa de si es pot o no fitxar, és sempre positiu, és un luxe treballar amb ell. Serà una etapa de victòries, deixarà per a la història un Barça que es va reconstruir".

Un estiu amb Eurocopa i Jocs Olímpics

Una de les preocupacions del FC Barcelona és què passarà aquest estiu amb alguns dels futbolistes joves del conjunt blaugrana que podrien disputar l'Eurocopa i els Jocs Olímpics en un mateix estiu, però Deco ha deixat clar al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "com club no volem que cap jugador vagi a l'Eurocopa i als Jocs Olímpics. La Federació ho sap, però s'ha de parlar amb els jugadors i gestionar-ho. Intentarem que no passi". I ha sentenciat, sobre això: "jugar Eurocopa i Jocs Olímpics és massa. S'ha de discutir el número de partits que juguen els futbolistes".

Araujo, Joaos, Gavi... el futur del talent del Barça

El director esportiu del FC Barcelona, Deco, ha parlat també sobre el futur d'alguns dels jugadors del FC Barcelona. "És clau mantenir el que tenim. Un equip guanyador no es fa canviant jugadors cada any. Aquesta plantilla té moltes coses per davant, unes ganes increïbles de fer coses importants, és una cosa que hem de cuidar. Estic molt content i no es tracta de vendre", ha deixat clar Deco al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui després ha començat a parlar de noms propis.

"Araujo renovarà, si ell vol. Farem un esforç perquè s'ho mereix. L'esforç del club és mantenir el que tenim", ha deixat clar sobre el central uruguaià del conjunt blaugrana. I sobre el futur de Joao Felix i Joao Cancelo, dos jugadors que estan al FC Barcelona cedits, ha destacat: "cap dels dos és nostre. No hem pagat cessió per ells. Ens han ajudat molt a la gespa els dos. Si es dona la situació com l'any passat els volem amb nosaltres".

A més Deco també ha donat detalls al 'Què t'hi Jugues!' de com va la renovació de Gavi: "la recuperació va bé, té una capacitt mental diferent a la resta. És lideratge". I sobre els joves que estan brillant amb el primer equip, ha estat clar: "el futur de Lamine Yamal està encaminat i controlat. Pau Cubarsí en la mateixa línia".

Un estiu amb Eurocopa i Jocs Olímpics

Una de les preocupacions del FC Barcelona és què passarà aquest estiu amb alguns dels futbolistes joves del conjunt blaugrana que podrien disputar l'Eurocopa i els Jocs Olímpics en un mateix estiu, però Deco ha deixat clar al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya: "com club no volem que cap jugador vagi a l'Eurocopa i als Jocs Olímpics. La Federació ho sap, però s'ha de parlar amb els jugadors i gestionar-ho. Intentarem que no passi". I ha sentenciat, sobre això: "jugar Eurocopa i Jocs Olímpics és massa. S'ha de discutir el nombre de partits que juguen els futbolistes".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00