Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Colau acusa Collboni de mentir, però no tanca la porta a un pacte pels pressupostos de la ciutat

L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns considera que el PSC i ERC competeixen "per ser la nòvia més estimada de La Caixa"

Ada Colau, a l'Aquí Catalunya

Ada Colau, a l'Aquí Catalunya

31:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710922918460/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’endemà que els comuns hagin decidit tombar els pressupostos de Jaume Collboni i en plena precampanya per a les catalanes, avui al programa Aquí Catalunya la líder dels comuns, Ada Colau ha explicat que és fals que Collboni hagi incorporat totes les propostes dels Comuns en els pressupostos, tal com va admetre ahir l'alcalde en aquest mateix programa. De fet, l'exalcaldessa, que sí que ha reconegut converses entre els equips, ha explicat que Collboni fa un mes que no la truca per parlar dels pressupostos.

Colau ha advertit a Collboni que per pactar abans ha d'haver-hi "reconeixement, respecte i ganes de pactar i Collboni no en té". A més, l'exalcaldessa de la capital catalana ha explicat que no donarà un xec en blanc pels pressupostos en uns comptes que "no has negociat amb mi i quan estàs dient que vols fer coses que desmuntin el model de ciutat que jo he estat impulsant els últims 8 anys". Ara bé, tot i les diferències entre els dos partits, Colau no ha volgut tancar la porta a un acord "no descarto l'acord, qui llenci la tovallola ha de deixar la política".

Sobre la política municipal, Ada Colau ha volgut deixar clar que abans de final d'any Jaume Collboni i Xavier Trias tenien molt encaminat un acord de govern per l'Ajuntament de la ciutat. La líder dels Comuns ha explicat que l'entesa va quedar en res després de la negativa dels juntaires a unes propostes en forma de decrets del govern del PSOE i de Sumar al Congrés dels Diputats.

Decebuda amb Collboni

Ada Colau ha admès sentir-se decebuda amb qui va ser el seu tinent d'alcalde durant la legislatura passada. L'exalcaldessa de Barcelona ha recordat que "Jaume Collboni va arribar a l'alcaldia com a accident i mal menor. Li vam donar suport perquè Xavier Trias no fos alcalde". Seguint amb les crítiques a l'alcalde socialista, Colau ha volgut deixar clar que Collboni "no pot donar lliçons de diàleg, governa amb minoria i ha de negociar i pactar". A més, durant tota l'entrevista ha defensat una entesa de partits d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona.

"ERC i el PSC volen culpar als Comuns de tots els mals"

La líder dels Comuns a Catalunya considera que republicans i socialistes volen culpar al seu partit de tots els mals després de la negativa als comptes del govern de la Generalitat. "Va ser lamentable escoltar a Aragonès, que és l'únic responsable de convocar eleccions, dient que la convocatòria era per culpa nostra". Colau a més creu que el president Pere Aragonès tenia la convocatòria preparada des de feia temps.

Ada Colau ha explicat que es van negar a aprovar els comptes perquè aquest any, a diferència de l'any passat, s'ha d'aprovar, segons la líder dels Comuns, el Pla Director Urbanístic que autoritza la construcció del Hard Rock a Tarragona. L'exalcaldessa de la capital catalana ha estat molt crítica amb els socialistes i els republicans, "PSC i ERC es barallen per veure qui és la xicota més estimada de La Caixa", ha etzibat Colau.

Eleccions catalanes

Ada Colau considera que Pere Aragonès ha convocat les eleccions per "fugir" dels problemes que té com a president i que no sap com resoldre. Sobre un possible acord d'esquerres després de les eleccions, Colau ha explicat que "sempre defensem acords progressistes".

Sobre la situació a les presons catalanes, la líder dels Comuns ha dit que troba a faltar el lideratge i les explicacions del president de la Generalitat durant aquesta crisi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00