Sociedad

Renfe nomena Antonio Carmona director de Rodalies

L'actual responsable de comunicació de l'operadora a Catalunya substituirà en el càrrec Mayte Castillo a partir de l'1 d'abril

Antonio Carmona, director de comunicació de Renfe. / Redacció

Barcelona

El comitè de direcció de Renfe ha nomenat Antonio Carmona nou director de Rodalies. Carmona, que és l'actual responsable de comunicació de l'operadora a Catalunya, substituirà Mayte Castillo a partir de l'1 d'abril.

Carmona fa 23 anys que treballa a Renfe, va començar l'any 2000 com a ajudant ferroviari i al 2003 va passar a formar part de la direcció de comunicació de la companyia a Catalunya i Aragó. En els darrers anys, Carmona també ha fet de portaveu de l'empresa, la majoria de les vegades per donar explicacions sobre els problemes en el servei, fossin o no responsabilitat de Renfe. S'ha guanyat el respecte dels companys de professió i, de fet, Carmona va rebre el Premi Plata 2019 del col·legi de periodistes de la Catalunya Central per la seva professionalitat i la bona disposició a l’hora d’atendre els periodistes des del servei de premsa de la companyia.

La innovació a l'hora de comunicar ha estat un altre dels trets característics de Carmona, especialment quan es tractava de cridar l'atenció sobre el vandalisme i especialment les pintades a trens i estacions. En aquest sentit, va enviar notes de premsa que no es podien llegir perquè a sobre hi havia un grafiti; un comunicat que destacava com a notícia que hi havia un tren sense cap pintada o un comunicat en blanc per destacar que Renfe voldria que el cost dels grafitis fos zero i no generés cap notícia.

Más información

Per substituir Carmona a la direcció de comunicació de Renfe a Catalunya i Aragó, la companyia ha fet un procés de selecció que es tancarà en els pròxims dies.

Etapa de canvis

Antonio Carmona dirigirà Rodalies en una etapa marcada per l'ampliació del traspàs que han pactat Esquerra Republicana i el PSOE. De moment hi ha només un acord polític amb moltes coses per concretar.

En les darreres setmanes, Generalitat i Ministeri han treballat plegats i s'ha constituït la comissió de seguiment del traspàs i s'han posat en marxa els diferents grups de treball que han d'aterrar l'acord polític i materialitzar el traspàs de part de la infraestructura i la constitució d'una nova empresa operadora participada a parts iguals per la Generalitat i l'Estat.

A més de les negociacions del traspàs, ara mateix hi ha moltes inversions en marxa a Rodalies, tant a les estacions que gestiona directament l'operadora com a la infraestructura de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries.

Renfe ha comunicat el canvi a la direcció de Rodalies als responsables del departament de Territori, segons fonts de l'empresa.

Canvis al Museu del Ferrocarril

La fins ara directora de Rodalies, Mayte Castillo, serà la nova directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, en substitució de Pilar Garcia. Castillo va arribar a la direcció de Rodalies l'any 2018, després de 8 anys com a gerent de manteniment integral del Mediterrani.

Pilar Garcia deixa la direcció del Museu perquè es jubila després de gairebé 26 anys al capdavant d'aquest projecte.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00