Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Jaume Collboni pressiona als comuns: "Si hi ha pressupostos, hi haurà acords"

L'alcalde de Barcelona ha assegurat a l'Aquí Catalunya que la gent no vol que passi com a la Generalitat on la formació de Jéssica Albiach va deixar caure els comptes

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, a l'Aquí Catalunya

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, a l'Aquí Catalunya

29:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710836653280/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, pressiona els comuns perquè votin a favor dels pressupostos de l'Ajuntament en el plenari de divendres. En una entrevist a Aquí Catalunya, Collboni ha assegurat que la formació de Jéssica Albiach ha comès un error polític deixant caure els comptes de la Generalitat i ha demanat que no facin el mateix amb els de l'Ajuntament de Barcelona. Sobre l'entrada al govern municipal, que és la condició que posen els d'Ada Colau per votar a favor, l'alcalde ha dit que és al revés, que si voten els pressupostos es podrà parlar d'altres acords.

A tres dies de la votació dels comptes al plenari de l'Ajuntament, Collboni s'ha mostrat convençut que els podrà tirar endavant "sigui amb un mecanisme o amb un altre". Si el ple no aprova els pressupostos aquest divendres, l'alcalde es pot sotmetre a una qüestió de confiança, una eina que ja s'ha fet servir altres vegades al consistori per tenir pressupostos. Collboni ha recordat que fa uns mesos es va comprometre a tenir-los a la primavera.

El PSC té tancat un acord de pressupostos amb ERC, però necessita també els vots dels comuns per poder-los aprovar. Aquest vespre, la formació d'Ada Colau es reuneix per prendre una decisió sobre el sentit del vot de divendres i, en aquest context, Collboni ha assegurat que no s'entendrà que votin en contra: "No veig cap motiu de fons en els comptes, ni cap motiu polític, pel qual no es pugui donar suport a aquests pressupostos. Hi ha prou exemples que demostren que són progressistes". Entre aquests, Collboni ha citat la pacificació de carrers, el verd urbà, l'increment de la partida prevista per al pla de barris o la revisió de la reserva del 30% d'habitatge protegit".

La gent vol acords i entesa

Els comuns, des del principi de les negociacions han insistit en què no donaran suport als pressupostos si no tenen garantida l'entrada al govern municipal. Però l'alcalde ha vingut a dir que és al revés: "Si hi ha pressupostos, hi haurà acords".

Collboni s'ha mostrat crític amb la situació que s'ha generat a Catalunya per la decisió dels Comuns de no donar suport als comptes de Pere Aragonès: "La gent vol grans acords i entesa. No volen que passi el que ha passat a la Generalitat. Ha estat un error polític". Per això, l'alcalde ha afirmat que el PSC a Barcelona no s'aixecarà de la taula fins a l'últim minut. Segons el seu punt de vista, "molta gent" i, fins i tot, sectors dels comuns no entenen per què s'ha entrat en una deriva que perjudica la coalició d'esquerres a Espanya, l'entesa progressista a la Generalitat i també a l'Ajuntament.

Adeu a la política de blocs

L'alcalde també s'ha referit a l'acord al qual va arribar amb ERC a l'Ajuntament pels pressupostos. "És una magnífica oportunitat per demostrar que s'ha deixat enrere la política de blocs" ha dit. Tanmateix, amb les eleccions catalanes a la vista, Collboni ha assegurat que el que farà serà garantir diàleg i que sempre serà a les taules de negociació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00