Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Sabrià: "Ara toca confrontar amb el PSC"

La mà dreta d'Aragonès denuncia el tactisme de Junts i els comuns, de qui lamenta haver vist la pitjor cara

Entrevista Sergi Sabrià (ERC)

Entrevista Sergi Sabrià (ERC)

10:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710403280571/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'endemà de l'anunci d'avançament de les eleccions catalanes per part de Pere Aragonès, a l'Aquí Catalunya hem conversat amb un dels membres del pinyol del president, Sergi Sabrià, actualment viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern.

El primer que ha fet és desmentir que hi hagi hagut càlcul electoral per part d'Esquerra Republicana en aquesta convocatòria. En aquest sentit, ha recordat que sempre han defensat la voluntat d'esgotar la legislatura. "On sí que hi ha hagut tacticisme", ha dit, és en l'actitud de Junts per Catalunya i els comuns en la votació dels pressupostos. Això després que tots dos partits no hagin cedit en els seus vetos als comptes catalans. En el cas d'En Comú Podem pel Hard Rock, que des del govern Aragonès no han acceptat aturar, i per part de Junts perquè exigien que s'abaixés l'impost de successions, una línia vermella per a ERC.

Junts és responsable d'haver dilatat l'amnistia

Sobre el paper de Junts i les acusacions que ha adreçat aquest partit a Aragonès, apuntant a una intenció oculta de voler intercedir en una possible candidatura de Puigdemont, Sabrià ha recordat com durant el debat de pressupostos, "Albert Batet deia que convoquéssim eleccions i a la tarda resulta que era electoralisme per intentar evitar que Puigdemont fos candidat, quan el que ha retardat l'amnistia són les dilacions de Junts". Des del seu punt de vista, si no haguessin convocat eleccions, els haurien demanat explicacions de per què no ho feien.

La pitjor cara dels comuns

Pel que fa a l'actitud d'En Comú Podem, que és en qui realment confiava el govern català per aprovar els pressupostos al costat del PSC, el viceconseller ha lamentat "haver vist la pitjor cara dels comuns, al que es deixa votar per Valls i perquè no hi hagi un alcalde independentista aposta pel PSC". S'ha preguntat "què pretenen amb això del Hard Rock", perquè en anteriors ocasions havien votat pressupostos que sí que incorporaven el Hard Rock.

El rival, el PSC

En tot cas, per Sabrià, les eleccions del 12 de maig seran per discernir entre dos grans projectes de país i "qui defensarà millor Catalunya". "Ara toca confrontar amb ells (el PSC)", ha apuntat. I ha afegit que "el referèndum no el defensarà el PSC, ni un nou finançament, ni el traspàs de Rodalies", que és, segons ha afirmat, del que anirà la legislatura vinent. Preguntat per quina és la seva opció per governar, si els resultats així els ho permeten, ha evitat mullar-se sobre un aliat. La prioritat, ha dit, és governar sols.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00