Sociedad

Neix una associació de malalts de Covid persistent a Lleida

Quatre anys després d'esclatar la pandèmia, hi ha persones que encara n'arrosseguen les seqüel·les

Violeta Craviotto i Carlos Gallart, membres de l'associació "Long Covid" de Lleida, de malalts de Covid persistent.

Neix a Lleida una associació d'afectats de Covid persistent

20:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000054511/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Ara fa 4 anys, al març de 2020, va esclatar la pandèmia de la COVID. Hi va haver morts, també persones que van passar molt temps a les UCI. Alguns ho van superar. Altres, també... però encara a dia d'avui arrosseguen seqüèl·les. Són les persones que pateixen Covid persistent, pacients que, segons asseguren, no sempre s'han sentit prou ben tractats o ben diagnosticats. Però dins de la incomprensió, sempre hi ha professionals que donen ánima a l'esperança.

És el que els va passar als malalts de Covid persistent de Lleida que acaben de crear una associació que els aplega, en complir-se, aquest 15 de març, el Dia Mundial de la Covid Persistent perquè justament és l'aniversari de l'esclat de la pandèmia de la Covid. Segons expliquen membres d'aquesta associació, gràcies a personal sanitari de diferents CAP de Lleida, les persones amb seqüeles per Covid "ens vam sentir humans de nou, escoltats i no marginats".

De les raons per crear aquesta associació en parlem avui amb dos dels seus membres: Carles Gallart, que n'és el vicesecertari i la Violeta Craviotto, que és una de les associades. Per a Gallart, "vam veure que hi havia la necessitat de crear l'associació perquè estàvem tots molt dispersats" i gràcies a una sèrie de professionals "que van creure amb nosaltres per ajudar-nos i ajuntar-nos, especialment des del punt de vista emocional" i aquí és on va originar-se la idea que ha acabat desembocant en una associació. Per la seva banda, la Violeta Craviotto diu que, tot i que li costa, fa un esforç per seguir treballant encara que això li comporti haver de fer periodes de descans perllongats.

La idea de l'associació és la de donar-se a conèixer, que altres que es troben en la mateixa situació, també puguin formar-hi part, i en definitiva donar l'oportunitat a les persones que pateixen aquesta malaltia de no sentir-se sols i de donar-se eines per tal de superar els mals moments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00