Sociedad

El Músiques Disperses arriba a la dissetena edició

Amb Xavi Roma repassem el cartell de l'edició 2024 del festival folk de Lleida

Amb Xavi Roma repassem el cartell d'enguany del festival MUD, Músiques Disperses de Lleida, que comença aquest dijous, 14 de març.

Els ets i uts del MUD'24, amb Xavi Roma. Conversa en la 17a edició del Músiques Disperses

22:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000054512/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Aquest dijous, 14 de març, Lleida torna a ser la capital de la música folk amb el festival MUD, Músiques Disperses, que arriba a la DISSETENA edició. Les bandes i solistes que actuaran són Lina, cantant de fados, Luar Na Lubre, Dave Bixby, Judit Neddermann, Mercedes Peón, Marala, Alba Careta i Henrio, Dengue Dengue Dengue, River Omelet i Shooglenifty, que actuaran al Teatre de l'Escorxador i al Cafè del Teatre.

El festival, organitzat per la Paeria de forma exclusiva i reconegut com un dels festivals més particulars, serveix d'aparador per projectar nous camins que el folk modern emprèn amb el pas del temps i es reivindica com a missatger intergeneracional d'aquest gènere musical.

El primer dels concerts serà dijous dia 14 a les vuit del vespre al Teatre de l'Escorxador. I la solista que hi actuarà és Lina_ Aquesta cantant multipremiada de fado presentarà al MUD el seu nou treball titulat: "Lina_Fado Camoes".

També avui però una mica més tard, a les deu de la nit al Cafè del Teatre actuaran dins del MUD els grups  River Omelet i Dengue Dengue Dengue

River Omelet és un trio indie de Barcelona, que canta en anglès i que beu d'arrels populars, justament, anglosaxones, amb molta força de l'indie-pop. I Dengue Dengue Dengue és un duo de bass tropical: Felipe Salmon i Rafael Pereira, dos productors, DJs i dissenyadors gràfics de Lima, Perú.

Demà divendres,15 de març a les vuit del vespre és el torn de "Luar Na Lubre". Actuaran al Teatre de l'Escorxador. Luar Na Lubre és el grup més internacional del folk a Galícia i presentarà les cançons del seu darrer treball titulat "Luar Na Lubre XX. Encrucillada", editat en format llibre-disc.

També demà divendres 15 a dos quarts d'onze de la nit al Cafè del Teatre és el torn d'aquesta que escoltem, Mercedes Peón, que presentarà el seu últim treball: "Deixaas". Mercedes Peón es presenta amb un espectacle en què l'electrònica i el folk es donen la mà en una proposta contundent dalt de l'escenari.

Marala és el grup que actuarà dins del dissetè Músiques Disperses de Lleida el dissabte dia 16 de març a les vuit del vespre al Teatre de l'Escorxador. El composen el trio format per la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort. Lliguen tradició amb  innovació.

També el dia 16 les deu de la nit al Cafè del Teatre serà el torn de Dave Bixby, que escoltem. Un cantautor nord-americà que va començar en el folk als anys 60 del segle passat i que encara es mantè en aquest gènere. El programa situa també dissabte a les 10 de la nit al Cafè del Teatre la catalana Judit Neddermann

Diumenge, 17 de març a dos quarts de set de la tarda al Teatre de l'Escorxador serà el torn de l'espectacle "Udolç" d'Alba Careta i Henrio. Alba Careta és una trompetista i cantant de jazz i Henrio un cantautor i productor que s'han unit en aquest projecte que vol promocionar les cançons de tradició oral.

I clourà el MUD de 2024 una banda provinent de les terres altes escoceses, Shooglenifty , que actuarà diumenge, 17 de març a dos quarts de nou al Cafè del Teatre.Aquest grup va complir 30 anys l'any 2020 però segueixen amb la mateixa dèria del principi de fusionar melodies tradicionals amb els ritmes més contemporanis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00