Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Vilagrà admet que el Hard Rock no segueix el model d’ERC i confia trobar el desllorigador amb els comuns

La vicepresidenta del govern ha admès que un acord amb Junts és difícil perquè "estan molt còmodes posant el dit a l'ull" des de l'oposició

Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern, a l'Aquí Catalunya

Laura Vilagrà, vicepresidenta del Govern, a l'Aquí Catalunya

24:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710145589582/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

En una entrevista al programa Aquí Catalunya la vicepresidenta del govern, Laura Vilagrà ha explicat que aquestes pròximes hores intensificaran les negociacions amb els Comuns per desencallar l'aprovació dels pressupostos catalans. De moment, el govern compta amb el suport del PSC, però el projecte del Hard Rock a Tarragona continua essent el principal escull per poder arribar a un acord amb el partit de Jéssica Albiach.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha admès que projectes com el del Hard Rock no segueixen el model que defensa ERC, però que ara no ho poden canviar perquè al Parlament "no hi ha majories que puguin provocar aquest canvi". I és que tirar enrere el projecte del Hard Rock requereix modificar el Pla Director Urbanístic, fet que ara, segons la consellera, no és viable perquè no hi ha consens sobre aquest tema a la cambra catalana, on s'hauria d'aprovar per majoria.

Tot i les diferències en matèria urbanística, la vicepresidenta ha explicat que des del govern "som optimistes, estem negociant i no ens podem permetre que no s'aprovin, hem de trobar el desllorigador, i el trobarem". Segons Vilagrà, govern i Comuns estan aprofundint en acords de l'àmbit social, com ara l'educació, la sanitat o l'habitatge per poder arribar amb un acord tancat dimecres al Parlament.

Pacte amb Junts pels pressupostos?

Sobre un hipotètic suport de Junts als comptes catalans la vicepresidenta del govern ha admès que, a hores d'ara, no s'ho imagina, ja que "estan molt còmodes a l'oposició i posant el dit a l'ull del govern", a més, Vilagrà ha explicat que les propostes dels juntaires "estan molt lluny" del que pretén el govern i ha explicat que defensen uns "plantejaments molt maximalistes i neoliberals".

I després de l'amnistia, què?

Laura Vilagrà ha detallat que un cop aprovada la llei d'amnistia caldrà començar a abordar el futur polític de Catalunya en el marc de l'autodeterminació. "A partir de l'acord de claredat cal plantejar els termes per establir un referèndum". Vilagrà ha explicat que ara, a més, els esforços del govern també se centren en materialitzar el traspàs de Rodalies i presentar la proposta de finançament singular per a Catalunya.

Tot, en un context de negociació pels pressupostos estatals que la vicepresidenta ha admès que encara no han començat a negociar. Vilagrà ha explicat que, a hores d'ara, els republicans estan revisant l'estat de compliment de l'acord signat pels comptes d'ara fa un any.

I encara sobre l'amnistia, la vicepresidenta no ha volgut posar dates sobre la taula, ja que considera que hi ha "poders fàctics que intenten torpedinar" acords. Així i tot, ha concretat que el president Aragonès rebrà als exiliats al Palau de la Generalitat quan puguin tornar, "serà un moment històric" ha detallat Vilagrà. .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00