Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

Mediar, i evitar anar a judici

Conversa a l'Aquí Lleida amb Anna Llauradó, directora del Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de Lleida

Ràdio Lleida

Lleida

És adequat - pregunta Anna Llauradó- anar a un jutjat a discutir el futur dels nostres fills o és adequat que tu i jo ens posem d'acord per veure com fem el futur dels nostres fills? Que és més adequat, que sigui un tercer? o sou vosaltres? Solucions de pau, o que s'imposin? Aquestes són les preguntes que llança la directora del Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de Lleida, Anna Llauradó, per aproximar postures entre els dos litigants que molt sovint estan a les antípodes.

La mediació és un procediment no judicial de caràcter voluntari i confidencial que s’adreça a facilitar la comunicació entre les persones, per tal que gestionin per elles mateixes una solució dels conflictes que els afecten, amb l’assistència d’una persona mediadora, neutral i imparcial. "Cada vegada va més en augment" diu Llauradó, gràcies també a què els propis advocats de les parts "ho recomanen" abans d'emprendre un judici.

En la Memòria del 2023 es recullen 195 casos de mediacions per divorci, separació o nul·litat, 249 per ruptura de parella estable.. o el més voluminós, esl 472 casos per custodia. Però més enllà de l'àmbit familiar, també s'utilitza l mediació entre veïns o en empreses familiars, explica

En un 60 per cent de les persones que voluntàriament s'arriba a un procés de mediació hi ha acord. Per en prop de mig miler de casos, un dels dos litigants no vol la mediació i prefereix anar a judici

Recentment, els mediadors també s'especialitzen en perspectiva de gènere, per poder "empoderar" una de les parts -majoritàriament la dona- per què estigui en igualtat de condicions en una taula de mediació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00