Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Mag Xevi: "La gent del meu poble em deia bruixot i em tenien por"

L’il·lusionista reivindica el seu paper per donar a conèixer la màgia a Espanya

Llapis Memòria Mag Xevi

Llapis Memòria Mag Xevi

55:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708529634711/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Xavi Sala, més conegut com a “Mag Xevi”. Un empordanès il·lustre i polifacètic nascut a Santa Cristina d’Aro que ha actuat davant de milers de persones arreu del món. Ha fet trucs de màgia a Salvador Dalí i, també, a persones necessitades com les persones que es trobaven a un camp de refugiats o a la presó. Ha rebut infinitat de reconeixements i ha fet de tot: televisió, ràdio, cinema, publicitat i sempre il·lusionant i il·lusionantse. Va protagonitzar portades de diaris i revistes, alguns internacionals com Paris Match, quan va conduir un cotxe amb els ulls tapats des de Montserrat fins a Montjuic, aconseguint, així, un rècord Guinness que ningú més ha superat a dia d’avui.

A Santa Cristina d’Aro

En Xevi va començar a interessar-se per la màgia després a veure un il·lusionista que va anar a actuar al seu poble quan era petit. “No passava mai res. Quan venia algú a fer un espectacle era tot un esdeveniment. Aquell home elegant va fer una sèrie de jocs de mans que eren una meravella”. El nen va quedar tan impressionat que va pensar que li agradaria ser com aquell home. “Algun familiar em portava un llibre d’il·lusionisme de la biblioteca. Amb allò m’anava fabricant els aparells per la màgia”.

Va començar a fer trucs a l’escola. Ara el Xevi riu al recordar com reaccionaven els seus veïns. “Els meus companys i la gent del poble al·lucinaven. Va haver un moment que la gent del poble em deia bruixot. Em tenien por, alguns. Jo feia coses molt rares”.

Regalar il·lusions

“Soc una persona treballadora, que s’ha de dedicat de nit i de dia a la màgia, que era la meva passió”. Amb aquestes paraules el mag Xevi resumeix la seva carrera.

El 1969 va establir un record mundial que encara no ha estat superat. Va conduir amb els ulls tapats des de Montserrat fins a Montjuïc. Aquest mateix truc també el va fer a Cuba, Murcia i Portugal.

Quan va començar la televisió va quedar finalista al programa “Salto a la fama” i, a partir d’aquell moment, va començar a fer diferents programes.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00