Sociedad

La fuita radioactiva del Prat ha estat una falsa alarma

L'embalatge del material mèdic que transportava un avió procedent de Suïssa ha fet pensar que podrien haver-se alliberat les substàncies radioactives que contenia, però els mesuraments realitzats pels tècnics ho ha descartat

Efectius de la Guàrdia Civil i de Protecció Civil a prop de l'avió en què s'ha generat alarmar per una possible fuita de material radioactiu.

Barcelona

Aena i el departament d'Interior apuntaven aquest matí que s'havia registrat una fuita radioactiva de baixa intensitat a l'operació descàrrega d'un avió a la terminal T1 de l'aeroport del Prat. Estava relacionada amb un paquet amb material mèdic que transportava aquesta aeronau que procedia de Suïssa. Però els mesuraments realitzats al celler de l'avió i la inspecció ocular del producte han determinat que ha estat una falsa alarma, segons apunten fonts de l'aeroport i de protecció civil.

L'alerta s'ha generat a les 10.20 h del matí perquè s'ha detectat risc radioactiu a la bodega de l'avió perquè un paquet de material mèdic amb substàncies radioactives ha arribat malmès. L'aeroport i la Generalitat han activat els plans d‟emergència i els protocols corresponents. Una de les primeres coses que han fet ha estat atendre les persones que podien haver estat exposades a la radiació: als treballadors que eren al celler se'ls ha realitzat un reconeixement mèdic i els passatgers que acabaven d'embarcar per volar a Zúric a aquest avió han estat aïllats per precaució.

Mentrestant, els Bombers de la Generalitat i el Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives han fet els mesuraments corresponents i han conclòs que la zona era segura i que no hi ha hagut risc per a la salut dels treballadors o passatgers. El que s'havia fet malbé era l'embolcall, la part exterior del paquet.

L'incident no ha afectat l'operativa de l'aeroport

Quan s'ha detectat l'incident al celler de l'aeronau, els passatgers que havien arribat al Prat des de Suïssa i la tripulació de l'avió ja havien marxat. De fet, havien embarcat nous viatgers que es dirigien a Zuric i han estat aïllats, per precaució, fins que els efectius del grup de riscos tecnològics i de riscos químics dels Bombers de la Generalitat han realitzat els mesuraments corresponents i han comprovat que la zona és segura i que no hi ha hagut risc per a la salut.

Tant Aena com Protecció Civil de la Generalitat han assegurat que l'incident no ha afectat l'operativa de l'aeroport. Només s'ha establert un perímetre de seguretat al voltant de l'avió afectat fins a comprovar si hi havia contaminació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00