Sociedad

Tres persones desaparegudes a l'esfondrament d'un bloc de cinc plantes a Badalona

Els bombers es preparen per treure les runes, però calculen que poden trigar més de 24 hores

Els GRAE accedeixen a l'esvoranc de l'edifici sinistrat a Badalona per via aèria per sanejar els forjats i evitar despreniments de material.

Els GRAE accedeixen a l'esvoranc de l'edifici sinistrat a Badalona per via aèria per sanejar els forjats i evitar despreniments de material. / Bombers

Barcelona/Badalona

Els Bombers compten tres persones desaparegudes després que avui al matí s'enfondrés un edifici de cinc plantes a Badalona. Ha col·lapsat la coberta de l’àtic i ha afectat totes les plantes fins a la planta baixa. Els blocs del costat també s'han desallotjat. Després de fer un recompte de les persones que vivien als tres blocs, els Bombers no han pogut localitzar un home i dues dones.

L'home vivia als baixos i, segons fonts del mateix bloc, era casa seva treballant, fent una videotrucada al menjador, quan el sostre ha caigut. La seva dona havia sortit amb els seus fills minuts abans de l'incident. Les altres dues persones desaparegudes són dues dones de les quals encara no se saben més detalls.

L'immoble del carrer Canigó número 9 de Badalona ha patit un esfondrament parcial poc després de dos quarts d'onze del matí: ha col·lapsat una part del sostre de l'àtic que s'ha endut la resta de pisos. Segons els bombers, les runes acumulades a la planta baixa arriben al primer pis, per la qual cosa les tasques de desenrunament seran complicades.

Els Bombers hi treballen amb 18 dotacions i el Servei d'Emergències Mèdiques ha activat cinc unitats i l'equip de psicòlegs. Per accedir a l’edifici col·lapsat, els Bombers han desplegat una escala i han localitzat un espai per accedir amb seguretat a l’immoble. Un cop assegurat l’accés, han fet revisió dels pisos de les diverses plantes. En les pròximes hores, els Bombers iniciaran les tasques de desenrunament amb una grua de gran tonatge després d'acabar de sanejar el sostre.

Protecció Civil ha confirmat que una quarantena persones estan sent ateses al pavelló de la ciutat. Els serveis socials del municipi i de protecció civil de Badalona estan fent avituallament amb aigua i menjar per les persones afectades.

Familiars sense localitzar

Eduard Martínez, cap de la regió d'emergències Metropolitana Nord dels bombers, ha assegurat que la primera tasca ha estat intentar localitzar totes les persones que viuen a l'edifici afectat per confirmar o descartar que hi hagi persones atrapades sota la runa. En aquest sentit, els psicòlegs del Servei d'Emergències Mèdiques han atès cinc familiars de persones que encara no han estat localitzades.

Imagen de la fachada posterior del edificio que se ha derrumbado en Badalona / Soledad Domínguez

Desallotjats 60 habitatges

Martínez ha explicat que, a priori, no sembla que els edificis contigus al número 9 tinguin afectada l'estructura, però que caldrà esperar una inspecció més detallada.

Trinidad, vecina Badalona afectada por el hundimiento de un edificio

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707222524469/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Trinidad, veïna del número 7 del carrer Canigó, que és un dels immobles desallotjats per precaució, ha explicat a la SER que li han trucat perquè tornés de la feina perquè els sostres de l'edifici contigu s'havien enfonsat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00