Selecciona tu emisora

Ir a la emisora
PerfilDesconecta
Buscar noticias o podcast

Tomàs Roy, director de l'Agència de Ciberseguretat: "Només en l'àmbit de la salut rebem 160 milions de ciberatacs al mes"

Les institucions públiques són un dels principals objectius dels ciberdelinqüents pel gran nombre de dades de la població que aglutinen

Tomàs Roy, director de l'Agència de Ciberseguretat

Tomàs Roy, director de l'Agència de Ciberseguretat

00:00:0026:31
Descargar

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Barcelona

Tomàs Roy ha explicat en entrevista a l'Aquí Catalunya que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya "està gestionant més d'un ciberatac cada 3 o 4 hores". Com avançava ahir SER Catalunya, les institucions públiques són un gran focus d'interès pels ciberdelinqüents, ja que el gran nombre de dades de la població que es poden arribar a filtrar es tradueix també en grans quantitats econòmiques. "Només en l'àmbit sanitari- ha exposat Roy - les institucions catalanes reben 160 milions de ciberatacs al mes".

Tot i aquest gran nombre d'atacs, Roy ha assegurat que les incidències que provoquen són menors que en temps anteriors. Sobre aquestes incidències, el director de l'Agència ha exposat que "en un 50% dels incidents s'aconsegueix que no afecti la ciutadania". L'Agència de Ciberseguretat centra gran part dels esforços en la prevenció d'atacs i en la formació dels usuaris de dispositius per detectar tan aviat com es pugui qualsevol incidència. "El que més ens importa és capacitar els altres", ha afegit Roy.

Quines mesures podem prendre per estar més segurs?

Canviar cada cert temps les contrasenyes i utilitzar el doble factor d'autentificació són les dues mesures principals per assegurar les nostres credencials. Tenir la còpia de seguretat actualitzada també ha sigut una de les recomanacions de Roy, que ha assegurat que "el risc sempre existeix", i que tothom ha de ser conscient que algun cop pot ser víctima d'un ciberatac. Tot i això, la funció de les mesures és dificultar la feina als ciberdelinqüents, "perquè aquests preferiran atacar a altres dispositius més vulnerables".

"Pensem-ho molt bé abans de clicar en un missatge que rebem". Roy ha denunciat la perillositat de clicar en enllaços que rebem al mòbil i que ens demanen informació personal. Els ciberdelinqüents es fan passar per entitats en les quals la víctima confia com bancs o aplicacions de compra per robar dades i credencials. Sobre aquests missatges, Roy ha assegurat que "l'important no és confiar en qui l'envia, sinó què m'està demanant".

L'espionatge amb Pegasus

"Pegasus va ser un error perquè es va detectar". El director de l'Agència ha explicat que el programari que es va utilitzar per infectar els dispositius de Pedro Sánchez i Pere Aragonès, entre altres, "no deixa de ser un virus que hauria de ser indetectable". La lluita contra aquest tipus de virus que intenten fugir de ser detectats per les eines de la ciberseguretat és un dels objectius de l'Agència, que a la vegada exposa la responsabilitat que cada usuari té.

 

Directo

  • Cadena SER

  •  
Últimos programas

Estas escuchando

Hora 14
Crónica 24/7

1x24: Ser o no Ser

23/08/2024 - 01:38:13

Ir al podcast

Noticias en 3′

  •  
Noticias en 3′
Últimos programas

Otros episodios

Cualquier tiempo pasado fue anterior

Tu audio se ha acabado.
Te redirigiremos al directo.

5 "

Compartir