Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

El Crist del cartell de la Setmana Santa sevillana: atreviment o ofensa?

Entitats demanen la retirada immediata de l'obra perquè consideren que Jesús està sexualitzat i efeminat

La polèmica pel cartell de Setmana Santa de Sevilla

La polèmica pel cartell de Setmana Santa de Sevilla

03:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706513229869/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Entre la multitud sólo estás tu", així és com es titula el nou cartell per promocionar la Setmana Santa de 2024. A la imatge en qüestió s'hi pot veure sobre un fons vermell la figura d'un Jesucrist jove, que mira fixament i que representa que ja ha estat crucificat.

No hi ha creu, però es detecten algunes marques dels claus a les mans i una ferida de llança al pit. Està completament nu i només li tapa les parts una tela blanca lligada amb un cordill. Un Jesucrist a qui no se'l veu patint, sinó amb un posat ferm, clavant la mirada, després de ressuscitar.

L'obra es va presentar dissabte i ja ha fet córrer rius de tinta per la campanya que han iniciat alguns sectors. És el cas de l'Institut de Política Social (una entitat que es ven com a promotora de la família, del dret a la vida, la defensa de la maternitat, la llibertat religiosa i la defensa de la unitat d'Espanya) que considera que el cartell és una ofensa.

Per què? Doncs perquè hi veuen un Jesús "sexualitzat, amanerat, efeminat". Consideren que aquesta representació de crist podria ser un delicte d'odi i un atemptat greu contra els sentiments religiosos. Per això demanen que es retiri ipso facto. No són els únics. Un particular ha obert una campanya a Change.org que ja compta amb 8.000 firmes recollides. Argumenten que no representa la fe, ni els valors cristians ni el fervor religiós.

L'autor d'aquesta imatge ha sortit al pas de les crítiques. Es tracta d'un pintor sevillà, Salustiano García, a qui el Consell de Germandats i Confraries ha encarregat el cartell. "Un quadre no necessita ser explicat, ha de parlar per si sol", ha argumentat. L'artista explica que volia representar un crist jove, bell i sense gairebé marques de la seva tortura, ressuscitat, per mostrar la pau que hi ha després de la mort. Li ha fet de model el seu propi fill.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00