Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Ada Colau: "Collboni em va dir dissabte que la seva primera opció és un govern progressista"

En una entrevista a l'Aquí Catalunya, l'exalcaldessa ha assegurat que un tripartit a l'Ajuntament de Barcelona pot ser un bon pas per fer el mateix a la Generalitat

Ada Colau, a l'Aquí Catalunya

Ada Colau, a l'Aquí Catalunya

27:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1705913001750/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns, Ada Colau, assegura que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, li va traslladar dissabte que la seva primera opció és explorar "un govern estable, ampli i progressista" per la ciutat. En una entrevista a l'Aquí Catalunya, Colau ha assegurat que si es fa un acord entre el PSC, Esquerra Republicana i els Comuns, pot ser un primer pas per fer també un tripartit a la Generalitat.

La número 1 dels comuns a Barcelona ha assegurat que vol pensar que el govern progressista és 100% probable: "És el que va votar la ciutadania". L'exalcaldessa diu que Collboni ha tingut dubtes i que en algun moment es va plantejar formar govern amb Junts per Catalunya, però que ara es decanta per un pacte amb les formacions d'esquerres.

Colau ha celebrat el desbloqueig de les converses entre el PSC i ERC: "Uns i altres sempre s'excloïen perquè deien que no es veien governant junts. És una molt bona notícia si s'han desbloquejat els blocs que tenen a veure amb el Procés". En aquesta línia, l'exalcaldessa ha assegurat que un tripartit a l'Ajuntament de Barcelona podria ser un bon pas per fer el mateix a la Generalitat. "És el que sempre ha defensat la nostra formació. Som una ciutat d'esquerres en un país majoritàriament d'esquerres. Sempre treballarem a favor d'això" ha dit Colau. Tanmateix, ha reconegut que les converses que ara mantenen amb el PSC sempre les centraran en Barcelona.

Colau s'obre a negociar eixos verds

Tot i haver-los impulsats mentre Comuns i PSC governaven junts, els socialistes han deixat clar que la proposta d'eixos verds a l'Eixample no els agrada tal com està plantejada. L'exalcaldessa de Barcelona s'obre a negociar la dimensió de les pacificacions previstes. "Es pot negociar si més o menys eixos verds", ha dit Colau.

En canvi, creu que no tindria sentit deixar el tramvia de la Diagonal a Verdaguer i que la segona fase d'aquest projecte s'hauria de tirar endavant sense retards. Sobre aquestes qüestions la líder dels comuns també ha apuntat que el govern de Collboni ha dubtat sobre aquestes mesures perquè es plantejaven un pacte amb Junts per Catalunya. "Vull pensar que això ha passat", ha afegit.

Colau assegura que, de moment, no han parlat de projectes concrets, però recorda que per als comuns l'habitatge és una prioritat i diu que demanarà als socialistes que mantinguin l'obligació de fer un 30% d'habitatge públic a les noves promocions de pisos o grans rehabilitacions que es facin a la ciutat.

Tampoc han parlat de càrrecs, diu l'exalcaldessa. Preguntada per si seria la primera tinent d'alcalde de Collboni, ha assegurat que ni s'ho ha plantejat que la qüestió central no és quin lloc ocuparà: "el meu càrrec no és important".

ERC consulta les bases

El tercer protagonista d'un possible pacte d'Esquerres a l'Ajuntament de Barcelona, Esquerra Republicana, activa el procés intern per prendre una decisió sobre aquest possible acord. Segons ha avançat el Nació, aquesta setmana ha convocat assemblees als casals barcelonins per analitzar l'entesa amb el PSC.

La presidenta del grup municipal dels republicans, Elisenda Alamany, va reconèixer a finals de la setmana passada que les converses amb els socialistes s'havien intensificat, però insistia que encara era aviat per dir cap a on anirien.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00