Política

La Cup canvia d'estratègia i torna a oferir-se com a possible aliat d'Aragonès

La formació anticapitalista ja s’ha reunit 3 vegades amb el govern de Pere Aragonès

Barcelona

A diferència del 2023, quan la CUP va decidir no reunir-se amb l’executiu de Pere Aragonès, enguany ja porta tres reunions per negociar els pressupostos del 2024. Un canvi en l’estratègia negociadora que els anticapitalistes argumenten dient que “l’any passant necessitavem marcar distàncies amb un govern que havíem investit, però que havia assumit polítiques sociovergents”. Ara, però, només un any després, la CUP considera que cal revertir la situació i que el govern de Pere Aragonès “té una oportunitat per fer-ho abans de les eleccions previstes el febrer del 2025”.

En els propers dies hi haurà més reunions entre anticapitalistes i la conselleria d’Economia, “les que faci falta”, asseguren des de la CUP, per parlar d’habitatge, salut, servis públics, redistribució de la riquesa i també, per evitar macroprojectes com el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport. “Ara cal veure si el govern vol compartir aquest marc de mínims” que per la CUP passa per assolir el 25% del pressupost en sanitat pública, destinar 1.000M d’euros per l’adquisició i construcció d’habitatge públic, apostar per una energètica pública i una distribuïdora pública de béns bàsics. Aquestes són les condicions de mínims, asseguren, per poder començar a negociar.

Per explicar el canvi de rumb, la CUP també posa l’accent en els comptes del 2023, els que van aprovar els republicans amb el PSC i els Comuns. Uns pressupostos que asseguren han sigut un desastre pel país, per això creuen necessari revertir la situació, a un any de les eleccions catalanes. S’obren a negociar uns comptes en plena refundació del partit, de fet aquest cap de setmana la CUP ha iniciat la segona fase del ‘Procés de garbí’, -un vent que bufa de baix i cap a l’esquerra-, un procés per refundar el partit després d’un cicle electoral que ha estat dur pels anticapitalistes, on ha perdut influència a nivell municipal i s’ha quedat sense diputats al Congrés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00