Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els pagaments a periodistes no s'investigaran dins el procediment del 'Barçagate'

La jutgessa dona la raó a Bartomeu i considera que els pagaments a periodistes no tenen a veure amb la causa principal. El club i les altres parts personades recorreran la decisió

Barcelona

La titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona ha decidit deixar fora de la causa del 'Barçagate' els pagaments a periodistes fets durant l'època de Josep Maria Bartomeu. Després d'analitzar diversos dispositius dels investigats, els Mossos d'Esquadra van alertar que empreses que cobraven del club, com Amalgama Marketing o Tormenta de Acero SL, feien pagaments a diversos periodistes per ordre del mateix Bartomeu. La jutgessa que instrueix el cas, Alejandra Gil, ja va decidir inicialment que aquests pagaments no tenien relació amb la causa principal, és a dir, amb els contractes que el Barça va signar amb el grup Nicestream per intervenir en les xarxes socials. Per aquest motiu ho va apartar del sumari.

Tant el Barça, com Jaume Roures, com també el socis personats en la causa van recórrer i van demanar que aquests pagaments a periodistes -com Albert Lesán o Marçal Lorente- sí que s'hi incloguessin. La mateixa petició que va fer la Fiscalia, que defensa que s'han de mantenir a la causa perquè es tracta del mateix 'modus operandi' per influir en l'opinió pública, defensar Bartomeu i atacar opositors de l'expresident blaugrana.

Ara, segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', la jutgessa es referma i dona la raó al mateix Bartomeu sense entrar en el fons de la qüestió. La magistrada considera que aquests pagaments "no guarden relació amb els fets que s'estan investigant en relació a la contractació entre el FC Barcelona i les mercantils del grup Nicestream" i que, a més, incorporar-ho a la causa "dilataria de manera innecessària la present", que està en la seva fase final d'instrucció. Aquesta instrucció havia d'acabar el dia 29 de gener, però tant el Barça com Jaume Roures han demanat una nova pròrroga de sis mesos perquè encara falta documentació per analitzar i possibles interrogatoris per dur a terme. Josep Maria Bartomeu i Jaume Masferrer, que van acollir-se al seu dret de no declarar quan van ser detinguts el dia 1 de març del 2021, demanaran declarar davant de la jutgessa abans que es tanqui definitivament la instrucció.

Pel què fa els pagaments a periodistes, l‘Audiència de Barcelona ja va recalcar en el seu escrit del mes de novembre (en el qual ordenava l’exclusió dels pagaments a Albert Lesán) que, si les parts consideren que hi pot haver delicte, ho denunciïn en un altre procediment legal.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00