Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes | Deportes

Joan Porcar: "El París Dakar era una aventura de supervivència i ara el Dakar és una altra cosa"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb el primer espanyol que va córrer el Dakar en moto

Joan Porcar: "El París Dakar era una aventura de supervivència i ara el Dakar és una altra cosa"

Joan Porcar: "El París Dakar era una aventura de supervivència i ara el Dakar és una altra cosa"

08:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1704894152400/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquests dies a Aràbia Saudita s'està disputant una nova edició del ral·li més dur del món, el Dakar, que al llarg de la història ha anat canviant i evolucionant molt, com totes les carreres. Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem volgut recordar com era el Dakar abans i analitzar com ha evolucionat, i per fer-ho hem parlat amb Juan Porcar, que va ser el primer espanyol que va córrer el Dakar en moto, ho va fer l'any 1982.

"El Paris Dakar era una cosa, una aventura de supervivència, i el Dakar és una altra cosa", ha destacat Porcar als micròfons de SER Catalunya, qui ha posat de manifest que, avui en dia, "els pilots tenen tota l'ajuda digital de GPS, etc... Abans tot això era molt diferent, i tota aquesta ajuda no la teníem". A més, sobre el ral·li més dur del món, Juan Porcar l'ha descrit afirmant: "el Dakar és un cúmul de molts pitjors dies i molts bons dies".

De moment aquesta edició del ral·li Dakar està marcada pel greu accident que va patir el pilot espanyol Carles Falcón a la segona etapa del ral·li. Actualment, el pilot espanyol continua en coma induït, està ingressat a un hospital a Riad i li estan intentant solucionar l'edema cerebral per, després, poder-lo operar de les cervicals. "Les mesures de seguretat han augmentat moltíssim al Dakar, i això fa que els accidents d'aquest tipus formin part d'una ratxa de mala sort. Les motos, però, és un tema arriscat, sempre ho ha estat, i limitar el risc en les motos és molt difícil. El risc 0, en motos, no s'aconseguirà mai", ha reflexionat Juan Porcar als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00