Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

LaLiga retreu al TJUE la nota de premsa sobre l'abús de posició de la FIFA i la UEFA envers la Superlliga

La patronal del futbol espanyol critica que el comunicat emès després de la sentència no és exacte ni es correspon amb la realitat

MADRID, 21/12/2023.- El presidente de LaLiga, Javier Tebas, este jueves durante la rueda de prensa celebrada en Madrid. El Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE) consideró este jueves que las normas de la FIFA y de la UEFA sobre la autorización previa de las competiciones de fútbol de clubes, como la Superliga, violan el Derecho de la Unión.- EFE/ Daniel Gonzalez / Daniel Gonzalez (EFE)

Barcelona

La Lliga s'ha unit a les queixes de la UEFA i ha enviat una carta al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. La patronal del futbol espanyol demana al TJUE una correcció pública del comunicat de premsa emès minuts després que el mateix Tribunal fes públiques les seves conclusions sobre el suposat abús de posició dominant de la FIFA i la UEFA a l'hora d'amenaçar clubs i jugadors amb sancions per la participació en noves competicions que no estiguessin a l'empar d'aquestes federacions. Més concretament, per la seva adhesió a la Superlliga.

En la carta, a la qual ha tingut accés el 'Què t'hi Jugues', la Lliga requereix al TJUE que "revisi l'exactitud" del comunicat de premsa emès, ja que "va expressar unes conclusions sobre la sentència que no es corresponen amb la realitat".

Concretament, Javier Tebas explicita que les afirmacions "violan el Derecho de la Unión" i "están abusando de su posición dominante" contradiuen els fonaments de dret i la part dispositiva de la sentència que, segons la Lliga, sí que contempla el veto si les noves competicions no compleixen amb els requisits i s'aporten proves que així ho demostren. A més, la mateixa Lliga diu que ja ha aportat les proves corresponents i que -com també diu el TJUE- haurà de ser el jutge nacional qui decidirà si aquestes proves demostren que la Superlliga no compleix els requisits i, per tant, si el veto és legal o no.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00