Política

Erra recupera el pessebre al Parlament

La presidenta de la cambra torna a apostar per aquesta tradició nadalenca després de la polèmica de fa un any de no instal·lar-lo

Xavier Abelló

El Parlament ha tingut tres presidentes diferents en els darrers tres anys, i en una de les qüestions que més s'ha notat ha sigut com enfocar la celebració del Nadal des de la cambra catalana. Va ser Laura Borràs qui va decidir guarnir per primera vegada els passadissos del Parlament amb un pessebre i un arbre de Nadal, però l'any següent, la republicana Alba Vergés, que liderava la cambra per la suspensió de Borràs com a diputada, va quedar-se només amb una de les dues tradicions i va eliminar el pessebre, en un canvi que Esquerra va justificar en nom de la laïcitat de les institucions. Una decisió que va aixecar polèmica entre alguns sectors i va fer enfadar els pessebristes. Ara, amb el nou canvi de presidència, en mans altre cop per Junts, Anna Erra ha recuperat també la representació del naixement al Parlament.

Xavier Abelló

Fonts properes a la presidenta de la cambra treuen ferro a la decisió, intenten defugir el soroll i la polèmica de fa un any, i asseguren que Erra va proposar amb naturalitat a la resta de membres de la Mesa tornar-lo a instal·lar sense que es generés cap debat intern per aquesta decisió. El d'enguany és un pessebre tradicional però que no incorpora, per cert, la figura del caganer. El muntatge s'ha encarregat a la Federació Catalana de Pessebristes.

El que es manté per tercer any consecutiu és l'arbre de Nadal que guarneix l'Escala d'Honor del Parlament. De fet, són mitja dotzena d'arbres d'Espinelves de diferents mides els que donen la benvinguda a tothom qui arriba a la cambra, que estan vestits amb llums i decoració nadalenca. Una elecció també més tradicional, que contrasta amb les boles sobre salut mental que va triar Vergés per adornar l'arbre, o les postals amb cites literàries de la Institució de les Lletres Catalanes amb les que Borràs va donar el tret de sortida a aquesta tradició.

Xavier Abelló

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00