Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Joan Ignasi Elena sobre els reincidents al Maresme: "Algunes proclames només serveixen per moure instints cap a derives perilloses, però no per trobar solucions"

El conseller d'Interior opina que el cultiu i la comercialització de cànnabis a Catalunya s'hauria de penalitzar més

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, entrevistat a l'Aquí Catalunya

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, entrevistat a l'Aquí Catalunya

25:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1703148414164/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, diu que les proclames que s'han fet sobre la deportació dels delinqüents multireincidents al Maresme, que han tingut el suport de Junts, només serveixen per moure instints cap a derives molt perilloses, però no per trobar solucions. En una entrevista a l'Aquí Catalunya, Elena s'ha preguntat "Què s'ha aconseguit amb aquestes proclames?". El conseller d'Interior diu que s'ha de treballar de manera quirúrgica allà on es produeixen els problemes. Ha recordat que la mitjana de delinqüència a la comarca és semblant a la de la resta de Catalunya i en conseqüència s'ha de treballar de manera quirúrgica als punts on hi ha problemes. Segons ha reconegut el conseller, Calella té un nivell de delinqüència superior i estan treballant des de fa temps amb més presència policial. En aquest sentit, Joan Ignasi Elena està satisfet de l'acord que han arribat amb el Govern espanyol sobre el finançament dels Mossos que permetrà continuar incrementant el nombre d'efectius i tenir més presència policial al carrer, generant un efecte de proximitat als ciutadans.

"Penalitzar més el cultiu i la comercialització de la marihuana"

El conseller ha recordat que hi ha territoris propers com França on es penalitza més que a Catalunya el cultiu i la comercialització amb marihuana. Per això, creu que seria positiu incrementar la penalització d'aquestes activitats perquè, si no es fa, les persones que es dediquen a aquestes activitats, tenen un terreny més favorable a Catalunya que a altres territoris. En tot cas, Elena ha destacat la feina que fan els Mossos amb la contínua detecció de plantacions i la detenció de les persones que es dediquen a aquest negoci il·legal.

"El referèndum es farà"

El conseller d'Interior s'ha mostrat convençut que a Catalunya s'acabarà convocant un referèndum sobre la independència. En aquest sentit, ha dit que, igual que es va dir que no hi hauria indults ni amnistia, "la pròxima parada és el referèndum". I ha afegit que, "alguns deien que era impossible l'amnistia i aquí tenim l'amnistia i el referèndum també el tindrem". Elena ha assegurat que el referèndum se celebrarà perquè és el que vol la majoria de la gent, també els que no volen la independència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00