Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Gaspart: "Tant que parlen d'ètica al Madrid, que ens torni les Copes d'Europa i les Lligues que va guanyar amb Di Stéfano"

L'expresident del Barça reconeix que desitja que el Real Madrid baixi a Segona Divisió, entre d'altres reflexions, en una conversa amb el 'Què t'hi Jugues'

Joan Gaspart: "Que el Madrid ens torni les Copes d'Europa i les Lligues que va guanyar amb Di Stéfano"

Joan Gaspart: "Que el Madrid ens torni les Copes d'Europa i les Lligues que va guanyar amb Di Stéfano"

24:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701954407161/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Joan Gaspart es va comprometre a asseure's a dinar amb els membres del 'Què t'hi Jugues' i a exposar els motius pels quals el Real Madrid va traspassar la línia de l'ètica en el cas Di Stéfano, que va acabar jugant amb el conjunt blanc després que el Barça el tingués fitxat l'any 1953. L'expresident del club blaugrana ha complert i ha mantingut una conversa distesa amb Sique Rodríguez i Adrià Soldevila. Qui va dirigir l'entitat culer del 2000 al 2003 i qui fou vicepresident del 1978 fins el 2000 tenia clar que volia parlar de l'afer Di Stéfano com a punt de partida: "Tant que parlen d'ètica al Madrid, que ens torni les Copes d'Europa i les Lligues que van guanyar amb Di Stéfano i tots quedem en pau".

"La ètica és de present, de passat i de futur. Així com les coses il·legals poden prescriure, la ètica no prescriu. La història és la que és", diu Gaspart, que contraposa l'operació perquè Di Stéfano no s'ajuntés amb Kubala amb la discussió ètica del cas Negreira: "L'ètica és interpretativa, ho accepto. Però compte amb l'ètica, que hi ha molts clubs que han tingut com a delegats d'equip exàrbitres internacionals. Jo crec que els àrbitres son honestos i es poden equivocar, com ens podem equivocar els directius i els jugadors. Jo crec que cap club de futbol espanyol ha pagat per tenir el favor d'un àrbitre".

Gaspart explica, a més, que guarda tres moments històrics emmarcats al seu despatx. Dos d'ells, relacionats amb clubs rivals del Barça: "Guardo tres fotos emmarcades. Una, la dels 100.000 mocadors al camp, perquè me n'adono que sent president del Barça no ets déu. I al seu costat n'hi ha dos més. Una, la carta que em va enviar el Madrid nomenant-me non grato. Florentino em diu que soc un cabró per tenir-ho emmarcat. I una tercera, quan l'Espanyol que també em va nomenar non grato. Al Madrid li tinc molta més mania que a l'Espanyol, que no n'hi tinc cap. Així com vull que l'Espanyol pugi a Primera el més aviat possible, desitjo que el Madrid baixi a Segona Divisió".

L'expresident també es posiciona clarament en contra de la conversió del club en Societat Anònima Esportiva. És més, envia un missatge als qui creuen que el Barça s'acabarà transformant i compartint amb algun inversor extern: "Sense dir noms, però qui diu que el Barça es transformarà en SA és perquè ho desitja. Espero que recapacitin, perquè els amos del Barça no volen que sigui SA mai. Faran l'impossible. Per més que hi hagi uns quants que ho diuen, els socis no ho permetran. I no em val qui diu que venent un 30% pagarem el deute. Venent un 30% venem el club. El Barça no s'ha de vendre. Em crec el senyor Laporta quan diu que mentre ell sigui president el Barça no serà SA. Si hi ha eleccions demanaré als candidats que signin davant de notari que mentre ell sigui president el club no serà SA. Qui no ho signi no el votaran".

Entre les anècdotes comentades durant el dinar, n'hi ha una que Gaspart explica en l'entrevista gravada. El mateix dia que el Barça va signar Romário, l'estiu del 1993, l'aleshores vicepresident va tenir d'acompanyant el brasiler en la seva habitual visita a l'església. "El rector va citar Johan Cruyff per posar un exemple i Romário sempre s'ha cregut que a les esglésies de Catalunya es resa per Cruyff cada diumenge. Ja li puc dir que no és així, que ho segueix pensant", explica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00