Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Barça SAD? Llopis i Ciria, cara a cara

Jaume Llopis i Marc Ciria, experts financers i membres actius de l'entorn del Barça, debaten sobre el model de propietat de l'entitat blaugrana i es posicionen clarament

Barça SAD? Llopis i Ciria, cara a cara

Barça SAD? Llopis i Ciria, cara a cara

29:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701782336623/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Marc Ciria està radicalment en contra de convertir el Barça en Societat Anònima i aprovar l'entrada d'inversors externs. De fet, el financer té clar que el club té opcions de sortida per facturar més i sortir de la crisi econòmica en la qual segueix immers des de l'etapa de Josep Maria Bartomeu a la presidència. Jaume Llopis, professor emèrit d'IESE i també expert en les finances del club, afirma sense dubtar-ho que el Barça ja està parcialment venut i que la conversió és irreversible.

Postures enfrontades en un debat intens i interessant que hem obert al 'Què t'hi Jugues' aquest dimarts. Per a Ciria, "és cert que el Barça està el pitjor moment financer de la seva història, però no està en venda i no ho ha d'estar. Necessitem talent". El financer es pregunta "quant val el 25% de BLM, el 75% dels drets de televisió que no hem venut, quan val el 25% del nostre immobilitzat? Estaríem regalant el 25% a un inversor que només buscaria maximitzar el benefici per poder vendre la seva part".

Llopis afirma rotundament que "el Barça ja s'ha venut. Ha creat sis societats filials on ja hi té socis i té 21 inversors per l'Espai Barça" i considera que el problema més greu és de talent. "En això estic d'acord, falta talent. Cada dia que passa és més irreversible perquè no hi ha talent i amb Laporta no hi haurà talent".

Ciria, a més, nega que ara sigui un bon moment per vendre accions del club: "Les grans vendes es fan quan els EBITDAS son molt positius i quan tenen projectes d'expansió brutals". El professor li respon: "Les vendes de les grans companyies es fan quan estan creixent? Depèn. Hi ha fons d'inversió voltors que es dediquen a comprar societats que s'estan desfent. Fan una reestructuració de cal deu i les venen".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00