Sociedad | Actualidad

“Els poders de la Sisu” dona a conèixer la discapacitat a les escoles tarragonines

L’Escola Estela i la fundació La Muntanyeta volen visibilitzar que tothom té els mateixos drets i necessitats

Cedida

Tarragona

Avui s’ha presentat el nou projecte de les escoles Estela i La Muntanyeta, anomenat “Els poders de la Sisu”. Aquest consisteix a fer difusió d’unes capses d’aprenentatge, a través d’un conte, a nens i nenes de 4t de primària d’escoles ordinàries de Tarragona. Cadascuna d’elles mostra els diferents tipus de diversitat que hi ha i, per tant, els permet empatitzar amb les persones que són diferents que ells i elles. La directora de l’Escola Estela, Sandra Valls, destaca que l’objectiu és molt clar: “Que tothom entengui que som diferents. Que qualsevol persona, per molt que tingui una manera diferent a nosaltres de comunicar-se, de caminar, de ser o de respirar, també té els mateixos drets i les mateixes necessitats”.

El personatge principal del projecte, la Sisu, s’ha creat a través d’unes activitats que es van fer fa uns anys a l’Escola Estela, on els nens i nenes van expressar mitjançant la seva veu i els seus dibuixos sobre com creien que era aquest personatge. I és que “Els poders de la Sisu” va néixer fa uns anys, però “ha costat molt tirar-lo endavant”, explica Valls. Avui s’ha pogut fer realitat gràcies a la col·laboració de la Xarxa Santa Tecla, el finançament de Messer Ibérica i el disseny i creativitat de la Cooperativa GambLab. Xavier Corbella, soci fundador d’aquesta última, ha assegurat que “les capses són una metodologia molt innovadora, que ara mateix s’estan implementant en moltes escoles i instituts de Catalunya”. Afegint que “són molt preuades perquè els mestres veuen que els alumnes viuen una aventura i alhora fan una reflexió sobre el que han après”. El fet que vagi dirigit a alumnes de 3r i 4t de primària no és casualitat. “S’ha decidit així perquè és una edat on comencen molts casos de bullying, ja que és quan es comença a deixar la innocència i a adonar-se que uns son diferents que els altres”, explica Corbella.

INTERNACIONALITZACIÓ DEL PROJECTE

Tot i que sigui un projecte local, l’empresa que l’ha finançat, Messer Ibérica té un canal internacional amb companys de tot el món. És per això que, la seva responsable de comunicació, Marion Reidel, afirma que la voluntat és “passar fronteres”. I és que, segons ha expressat Reidel, la diversitat, la igualtat de drets i el respecte mutu són valors molt marcats en la seva cultura d’empresa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00