Selecciona tu emisora

Ir a la emisora
PerfilDesconecta
Buscar noticias o podcast

"Penso que els nens estudiaran la data d'aparició del ChatGPT a l'institut"

Aleix Valls és el comissari de l'esdeveniment Barcelona Deep Tech Summit, aparador de més de 50 empreses amb iniciatives de solucions tecnològiques a problemes globals

00:00:0000:00

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Barcelona

Durant tot avui i demà, Barcelona acull l'esdeveniment Barcelona Deep Tech Summit. Més de 50 empreses de les anomenades Deep Tech, entre elles moltes de catalanes, presenten els seus projectes basats en l'alta tecnificació per oferir solucions als problemes globals actuals. Aleix Valls, comissari de l'esdeveniment, ha definit a l'Aquí Catalunya les Deep Tech com "empreses que utilitzen tecnologies de frontera", és a dir, "tecnologies molt específiques que fugen de l'habitual".

Aquests projectes aporten possibles solucions a grans problemàtiques actuals. "Empreses amb supercomputadors poden resoldre models matemàtics que simulen el comportament real del clima", comenta Valls, "això ens permet anticipar-nos i poder preveure quines collites funcionaran millor i a quina zona, per exemple". Altres projectes es centren en l'àmbit sanitari. "Podem simular com funciona un cor i entendre si és necessària una possible intervenció", afegeix Valls.

El projecte d'aquesta categoria més popular és el ChatGPT, que en dos dies celebrarà el seu primer any en funcionament. Aquesta data, segons Valls, "serà estudiada pels nens a l'institut". El comissari desmenteix les pors de molta gent amb aquesta tecnologia, i la defineix com "tenir tota l'estona a un llicenciat servicial al teu costat predisposat sempre a ajudar-te". Sobre aquestes tecnologies, Valls comenta que seran un canvi de paradigma, i que obligaran a la reestructuració total de la societat, "ja que estem cada cop més a prop de la necessitat de fer un nou contracte social".

Pel comissari de l'esdeveniment, "el gran repte en l'àmbit europeu és transformar el coneixement científic i tecnològic en impacte social i econòmic", i destaca també que "la qualitat de la recerca científica a Catalunya és extraordinària". Aquest repte és visible en projectes com el de les Ciutats intel·ligents, que pretenia transformar les grans ciutats mundials en ciutats monitorades a temps real per adaptar-les a les necessitats del moment. Valls ha admès que el projecte "no ha tingut l'impacte que s'esperava", i ha argumentat que "molts cops la part tecnològica és la més senzilla", comparant-la amb la dificultat que suposa la implementació.

 

Directo

  • Cadena SER

  •  
Últimos programas

Estas escuchando

Hora 14
Crónica 24/7

1x24: Ser o no Ser

23/08/2024 - 01:38:13

Ir al podcast

Noticias en 3′

  •  
Noticias en 3′
Últimos programas

Otros episodios

Cualquier tiempo pasado fue anterior

Tu audio se ha acabado.
Te redirigiremos al directo.

5 "

Compartir