Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Podemos no descarta una coalició amb ERC a les eleccions europees

El líder de la formació morada, Pablo Fernández, ha explicat a l'Aquí Catalunya que tindran "autonomia total" a l'hora de votar al Congrés

Pablo Fernández: "Podemos no descarta una coalició amb ERC i Bildu a les eleccions europees"

Pablo Fernández: "Podemos no descarta una coalició amb ERC i Bildu a les eleccions europees"

09:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1700813413577/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El portaveu de Podemos, Pablo Fernández, ha afirmat al programa Aquí Catalunya que no descarten formar una coalició electoral amb Esquerra Republicana i Bildu a les eleccions europees del juny de l'any que ve. Fernández ha explicat a l'Aquí Catalunya que ells seguiran el full de ruta dels seus inscrits i que, "en funció de la conjuntura política quan arribin les eleccions europees, Podemos avaluarà com concorrerà a les eleccions, si ho fa en solitari o si ho fa amb altres formacions polítiques". I ha afegit que, "si Podemos es presenta amb altres formacions, tenim dues premisses fonamentals: que hi ha d'haver primàries i que no hi pot haver vetos". I apunta que "a partir d'aquí, es podria negociar amb altres formacions polítiques". Malgrat tot, Fernández veu "molt aventurat dir que ens presentarem amb Bildu i amb Esquerra Republicana, però en funció de la conjuntura política quan arribin les europees, però d'acord amb les nostres premisses, podríem estudiar totes les hipòtesis".

Tensió entre Sumar i Podemos

Sobre la tensió política entre Sumar i Podemos, el portaveu de la formació morada ha volgut deixar clar que els de Ione Belarra i Irene Montero tindran "total autonomia" a l'hora de decidir els seus vots i posicionaments en el Congrés espanyol. Fernández ha advertit al PSOE i ha volgut marcar perfil propi, "quan el PSOE vulgui aprovar els pressupostos haurà de convèncer als diputats de Podemos". Fernández ha afegit que "veurem què és el que ens porten al Congrés i, en funció del que ens portin, Podemos ja veurem el que vota. Nosaltres sempre votarem mesures que siguin autènticament progressistes i que millorin de veritat la vida de la gent", ha conclòs Fernàndez.

Sobre la possibilitat de trencar el grup de Sumar al Congrés, Fernández no ha volgut posicionar-se sobre la possibilitat de passar a formar part del grup mix, però ha aprofitat la ben entesa per etzibar un retret a la formació de Yolanda Díaz. El portaveu ha assegurat que Podemos "ni tan sols ha presentat com a ministrable a la seva secretària general i ha mantingut la seva posició en el sentit que la seva millor contribució al pròxim Govern era continuar avançant en transformacions feministes, i per això vam postular Irene Montero". Pablo Fernández ha reconegut que hauria estat positiu haver tancat les quotes de participació en un futur Govern quan es va fer la coalició amb Sumar, però ha assegurat que no els van donar opció. Fernández creu que mai no hi ha hagut voluntat d'integrar Podemos al govern.

La querella de Sumar contra el CGPJ

El portaveu de la formació morada ha acusat el Consell General del Poder Judicial d'estar fent política, "el CGPJ està incomplint i vulnerant la separació de poders a Espanya", tot i que ha acceptat com a bona la querella per prevaricació que SUMAR presentarà contra l'òrgan judicial i que ha avançat aquest matí la Cadena SER. Així i tot, Fernández ha remarcat com clau que es renovi el Consell per "higiene democràtica".

Conflicte entre Israel i Palestina

Pablo Fernández ha estat crític amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la visita a Israel amb el líder israelià, Benjamin Netanyahu. Fernández ha descrit a Netanyahu de "criminal de guerra i assassí" i ha criticat la visita diplomàtica a Israel del líder del PSOE i cap de l'executiu espanyol. "S'han de prendre mesures contundents i no diplomàtiques. La visita de Sánchez és insuficient i no servirà per a res", ha afirmat Pablo Fernández.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00