Economía y negocios

Silenci de les grans empreses davant el pla PSOE-Junts per incentivar el retorn a Catalunya

Foment del Treball i Pimec celebren que l'acord d'investidura promogui el retorn de les empreses, mentre CaixaBank, Sabadell i Naturgy no es mullen: "cap comentari"

CaixaBank, Sabadell i Naturgy declinen fer cap comentari sobre el pla PSOE-Junts per incentivar el retorn d'empreses a Catalunya / Nacho Doce Reuters

El retorn de les seus socials és i ha estat un dels grans objectius de Foment del Treball, des que Josep Sánchez Llibre va arribar a la presidència de l'entitat. Aquest és, de fet, un dels puntals del seu programa de govern. La patronal catalana de la gran empresa, ara, valora positivament l'acord d'investidura signat pel PSOE i Junts que, en matèria econòmica, preveu abordar un pla per "facilitar i promoure" el retorn a Catalunya de la seu social de les empreses que van marxar a partir del referèndum de l'1 d'octubre. Foment, en concret, valida el pacte perquè insisteix que "Catalunya és on aquestes empreses han d'estar", afirma en un comunicat. Afegint, això sí, que la condició necessària per al retorn de les companyies és "l'estabilitat i la seguretat jurídica".

Aquesta lectura positiva de Foment del Treball contrasta amb la indignació de la CEOE que ha convocat una reunió extraordinària a Madrid per abordar la "greu preocupació" que -assegura- ha generat el pacte "al món empresarial". A la executiva d'urgència, per cert, hi serà Josep Sánchez Llibre, com a vicepresident de la patronal espanyola. Fonts de Foment confirmen a SER Catalunya que el màxim dirigent de la patronal catalana ha reorganitzat la seva agenda per poder-hi dir seva. I tot plegat, mentre l'altra patronal catalana, Pimec, també celebra el pacte d'investidura. El seu president, Antoni Cañete, això sí, demana que el pla "no discrimini les empreses que es van quedar".

I, finalment, ¿què hi diu la part interessada? Les grans empreses que el 2017 van canviar de seu social, de moment, no es posicionen. La immobiliària Colonial és la única que ha parlat i ha assegurat que vol estudiar "atentament" el pla abans de prendre cap decisió. Mentre Naturgy, CaixaBank i el Banc Sabadell declinen fer cap comentari. Això sí, en el cas de les entitats financeres, CaixaBank sempre ha dit que el trasllat a València és definitiu, mentre el Sabadell, fins ara, sempre ha insistit que aquest és un tema que, ara mateix, "no està en discusió".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00