Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els pros i contres de Rafa Márquez com a entrenador

A la secció 'Denominació d'Origen La Masia' amb Jaume Marcet i Santi Ovalle parlem del rendiment de Rafa Márquez com a entrenador del Barça Atlètic

Els pros i contres de Rafa Márquez com a entrenador

Els pros i contres de Rafa Márquez com a entrenador

11:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699536756709/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Rafa Márquez és l'entrenador del FC Barcelona Atlètic. Actualment sumen quatre victòries consecutives, son quarts a la classificació i estan en posicions de play-off d'ascens a Segona Divisió. Avui al 'Què t'hi Jugues!', a la secció 'Denominació d'Origen La Masia' hem analitzat el rendiment de l'entrenador mexicà amb Jaume Marcet i Santi Ovalle.

"Jo crec que ho està fent excel·lent. Estan en zona de play-off d'ascens i amb un equip nou. Crec que ho està fent bé. Hi ha coses a millorar en el joc, però crec que està en el camí. Aquest any veig una millora en el joc fora de casa", ha analitzat Jaume Marcets als micròfons de SER Catalunya, qui ha detallat: "de l'any passat queden només dos o tres jugadors. S'han fet molts fitxatges i hi ha molts jugadors que pugen del juvenil. M'agradaria que s'apostés una mica més pels juvenils, però entenc també que ell ha d'aconseguir bons resultats, perquè si no l'equip del filial també pot ser qüestionat".

Per altra banda, Santi Ovalle ha destacat que Rafa Márquez té 20 jugadors al FC Barcelona Atlètic, ja que son 22, però dos d'ells son Lamine Yamal i Fermín López que estan en dinàmica de primer equip; per tant, Rafa Márquez té una plantilla curta, amb pocs jugadors. Per això, ha explicat Santi Ovalle que hi ha una mena de pacte, no escrit, entre el primer equip i el filial de no tocar jugadors importants si no és estrictament necessari. Un exemple és el de Marc Guiu, que no és titular al filial, ja que els titulars son Percan i Pau Víctor. A la Champions i als partits entre setmana sí que pugen més jugadors del filial, però Xavi Hernández per complementar la plantilla del primer equip s'emporta jugadors més joves, juvenils que li agraden.

L'objectiu prioritari i central de Rafa Márquez al FC Barcelona Atlètic és el de formar jugadors i imitar el primer equip; ell ho té clar i sempre ho transmet així. "L'únic que em falta és que a vegades sigui més integrista de l'estil Barça", ha opinat Jaume Marcet, qui ha sentenciat: "per a mi Márquez és més Luis Enrique o Guardiola quan eren entrenadors del Barça B, que eren més competitius que formatius".

El caràcter competitiu de Rafa Márquez

Santi Ovalle ha explicat al 'Què t'hi Jugues!' que Rafa Márquez està molt ben valorat internament al FC Barcelona i que, de cara al futur, se li destaca una cosa per sobre de les altres: el caràcter competitiu dels seus equips. Ha explicat Santi Ovalle que l'any passat Rafa Márquez tenia un equip fluix respecte a d'altres filials i que de cara al futur, el que més se li valora a l'entrenador mexicà és que l'any passat, amb una plantilla molt justa va aconseguir que l'equip jugués el play-off, que no era l'objectiu i, en canvi, sí que ho és aquest any.

Ha detallat Ovalle que sense davanters golejadors ni grans figures al mig del camp, va posar l'equip al play-off, i això és el que més li destaquen a l'estructura esportiva del futbol base: un entrenador que coneix el club i que fa competir molt bé als seus equips. L'objectiu del FC Barcelona Atlètic aquesta temporada és pujar de categoria, però sobretot formar jugadors. "Crec que és un dels noms que s'han de tenir controlats de cara a un futur perquè Rafa Márquez està molt ben valorat internament al Barça", ha sentenciat Santi Ovalle al 'Què t'hi Jugues!'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00