Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Xavier Antich: "Una reforma estatutària no seria la solució, però tot el que sigui un avanç cap a l'autodeterminació seria ben rebut"

El president d'Òmnium calcula que 1.500 persones s'han de veure beneficiades per l'amnistia, però entre ells no hi ha Laura Borràs ni els acusats per l'operació Vólkhov

Entrevista a Xavier Antich: "Una reforma estatutària no seria la solució però tot el que sigui un avanç cap a l'autodeterminació seria ben rebut"

Entrevista a Xavier Antich: "Una reforma estatutària no seria la solució però tot el que sigui un avanç cap a l'autodeterminació seria ben rebut"

28:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1699001935094/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha dit en una entrevista a l'Aquí Catalunya que l'amnistia és el reconeixement que el conflicte continua obert i que necessita ser abordat democràticament. Preguntat per la possibilitat que el Govern espanyol plantegi com a solució al conflicte una reforma estatutària refrendada pels catalans, Antich ha dit que no seria la solució, però tot el que sigui un avanç cap a l'autodeterminació seria ben rebut.

El president d'Òmnium considera que el preàmbul del text no pot consagrar que els fets del procés i el referèndum van ser delictius. Sobre l'abast de l'amnistia, Antich ha valorat que hauria de beneficiar 1.500 persones represaliades. Entre les que ha comptabilitzat la seva entitat, no hi ha Laura Borràs ni els afectats per l'operació Vólkhov. Pel que fa a la unitat d'acció futura dels partits independentistes, Antich considera que actualment hi ha divergència tècnica, però no en les estratègies perquè, el que estan negociant amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, és el mateix.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00