Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

El passat de Jordi Pujol Ferrusola com a jugador de rugbi

Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la final del Mundial de rugbi entre Nova Zelanda i Sudàfrica que es jugarà aquest dissabte amb Jordi Pujol Ferrusola i Ronald Ferrer

El passat de Jordi Pujol Ferrusola com a jugador de rugbi

El passat de Jordi Pujol Ferrusola com a jugador de rugbi

17:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698235946477/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem analitzat la final del Mundial de rugbi que es disputarà aquest cap de setmana entre Nova Zelanda i Sudàfrica. Ho hem fet amb Jordi Pujol Ferrusola, exjugador del FC Barcelona de rugbi Ronald Ferrer, jugador de la Santboiana i de la selecció catalana.

Jordi Pujol Ferrusola va ser un jugador històric del FC Barcelona de rugbi i, de fet, va ser el capità del club blaugrana campió de la Copa del Rei. "Em vaig emportar unes quantes castanyes importants, de fet a Sant Boi una d'important. Em vaig emportar un cop al camp i em van haver de posar 75 punts", ha recordat als micròfons de SER Catalunya.

Sobre el món del rugbi i la importància que té a Catalunya, Jordi Pujol ha reflexionat: "a Catalunya si mires per número de llicències el rugbi és l'esport número 10 o 15. Abans tens molts altres esports com el futbol, l'handbol, el bàsquet, la natació, el waterpolo, el hoquei... en tots aquests esports, si no són campions d'Europa ho són del món. És brutal. Tenim un nivell impressionant". En aquest snetit, Ronald Ferrer ha reivindicat que "a Sant Boi és l'esport principal i és el club més antic d'Espanya. No és un nivell professional com altres esports, però és una ciutat de rugbi".

En aquest mateix sentit, Jordi Pujal ha posat de manifest que "ens hem de preguntar un dia com fer pujar el nivell del rugbi a Catalunya" i Ronald Ferrer ha destacat que "s'ha de promoure l'esport perquè si la gent conegués els valors i tot el que comporta: companyerisme, amistat disciplina... és un esport molt maco i a la gent li tira enrere perquè hi ha contacte i duel físic. Crec que és falta d'educacio, intriga i curiositat per aprendre l'esport i els mitjans de comunicació haurien de recolzar una mica més aquest esport".

Jordi Pujol també ha analitzat al 'Què t'hi Jugues!' com ha canviat del rugbi des que ell era jugador. "Aquell rugbi era molt diferent al d'ara, un competitiu molt estrany, no era massa agradable. Jo no vaig deixar que el meu fill jugués a rugbi, era molt violent, agressiu, amb molta violència de contacte i molta intimidació", ha recordat, però ha sentenciat: "avui ha canviat molt".

Una final del Mundial molt igualada

Amb Jordi Pujol Ferrusola i Ronald Ferrer també hem analitzat tota la prèvia de la final del Mundial que es disputarà aquest dissabte entre Nova Zelanda i Sudàfrica. "He vist tots els partits del Mundial i crec que la final la pot guanyar qualsevol dels dos. Serà una final molt ajustada, una genialitat pot fer que un guanyi i l'altre perdi", ha analitzat Jordi Pujol Ferrusola als micròfons de SER Catalunya, qui ha afegit: "els xutadors són molt importants en aquest tipus de partits i crec que juguen un rugbi molt clàssic on hi haurà poques sorpreses. Cap guanyarà a l'altre per 20 punts".

Ronald Ferrer ha estat en alguns partits d'aquest Mundial i ha destacat que li ha sorprès aquesta final. "A la fase de grups vam veure un domini clar de les seleccions de l'hemisferi nord. Anglaterra, França, Irlanda i Gal·les van quedar totes primeres de grup. Havíem vist un Mundial molt més equilibrat i em sorprèn, però com sempre Nova Zelanda i Sudàfrica són dues seleccions que has de tenir en compte sempre perquè en qualsevol partit et poden plantar cara", ha analitzat el jugador de la Santboiana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00