Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Maria Teixidor: "Hi va haver dos directius del Real Madrid que se'm van saltar, tenia la mà posada i ni em van veure"

L'exdirectiva i secretària de la junta del Barça (2015-2020) atén el 'Què t'hi Jugues' i parla obertament de l'actualitat: el cas Rubiales, el masclisme la mon del futbol, Alèxia Putellas, el cas Negreira, el model de propietat del club i la gestió de Laporta

Maria Teixidor: "Hi va haver dos directius del Real Madrid que se'm van saltar a les salutacions, tenia la mà posada i ni em van veure"

Maria Teixidor: "Hi va haver dos directius del Real Madrid que se'm van saltar a les salutacions, tenia la mà posada i ni em van veure"

37:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1697027641387/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Maria Teixidor va ser directiva del Barça del 2015 al 2020. És la primera secretària de junta de la història del club. Va dimitir, per això, per la gestió de Josep Maria Bartomeu durant la primera etapa de la pandèmia i per l'esclat del Barçagate, després que fos una de les impulsores d'una millora substancial en el control intern de contractacions. Tres anys després de la dimissió de Bartomeu, Teixidor torna al 'Què t'hi Jugues' per analitzar l'actualitat, sobretot relacionada amb el futbol femení, del qual en va ser responsable en l'època blaugrana de la professionalització.

En ple cas Rubiales, Teixidor recorda una escena lamentable viscuda en una trobada de directives del Barça i el Madrid: "En el primer dinar de directives amb el Real Madrid hi va haver dos directius del Madrid que, quan van fer la filera de salutacions, se'm van saltar. Van saludar la persona de la meva esquerra, el directiu de la meva dreta i a mi, que tenia la mà posada, ni em van veure. És una qüestió d'invisibilitat. Em vaig quedar a quadres. Quan el directiu va arribar a Bartomeu, ell li va dir si havia vist la Maria Teixidor. Es va posar vermell"

L'exdirectiva es mostra satisfeta de progrés de l'equip femení blaugrana, campió d'una segona Champions League. Aquest èxit també se'l sent seu: "Soc molt feliç dels èxits. A la vida cadascú sabem el que hem fet, on hem estat i de què van les coses. Me n'alegro perquè el projecte del femení et demostra que fent les coses bé els resultats que podem aconseguir col·lectivament son potentíssims. Vam dir que fèiem un projecte per guanyar la Champions en sis anys i es va complir abans de l'esperat".

Teixidor segueix tenint relació amb algunes jugadores. De fet, l'exsecretària ha explicat un moment delicat d'Alèxia Putellas. Va voler plegar i li va impedir? "Alèxia va dir 'si això no funciona per culpa meva marxo'. És una frase que va dir. I vam dir 'tu no marxes ni patràs. Tu ets essència, tu ets Barça'. L'Alèxia respira Barça per cada porus de la seva pell", ha comentat.

El pitjor de Rubiales, l'Assemblea

Per a Maria Teixidor, el cas Rubiales té un punt de no retorn, el punt més desagradable: l'Assemblea en la qual el president va reiterar que no dimitiria. "El pitjor de tot és l'Assemblea, perquè t'explica una manera d'operar en una institució que preocupa no només en termes de respecte a la dona, sino de governança, transparència, gestió ètica i instrumentalització dels òrgans de govern de les institucions", ha dit.

A més, l'advocada se sent decebuda amb la reacció del Barça i el comunicat oficial del club blaugrana, publicat hores després d'aquella Assemblea federativa: "Em va decebre com va decebre molts culers. Jennifer Hermoso ha estat jugadora de la casa, ens ha donat moltíssim i aquesta actitud és impròpia. No pots estar impulsant el projecte del femení i no pronunciar-te, quan a més el gruix de la selecció son jugadores de casa nostra".

Hi haurà noves eleccions al Barça?

Preguntada per si té intencions de presentar-se a les eleccions del Barça, Maria Teixidor ha estat críptica: "Hi haurà pròximes eleccions?". Després del debat de l'Estat de la Nació de la setmana passada, en el qual Jaume Roures, Carles Vilarrubí i Víctor Font van obrir el meló del model de propietat, l'exdirectiva ha presentat els seus dubtes. "Jo crec que és preocupant la situació econòmica i l'excepcionalitat de quatre clubs es dona per l'exigència d'una gestió impecable. Totes les entitats esportives s'han hagut de transformar", ha comentat.

Però realment, Maria Teixidor voldria ser presidenta de Barça? Ho reconeix amb força claredat: "Al final som culers. M'he divertit molt en la meva posició de directiva, he vist tot el que es pot aconseguir amb un altaveu tant potent, estic contenta del meu pas pel Barça i sempre he dit que m'ho podia plantejar".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00